Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Anunț important către țoală

Zoom Anunț important către țoală

Chiar către cârpă. Mă refer aici la Mircea Marian, care ne spune așa: “Fiecare al treilea român e asistat”.

Posedat, sechestrat și drogat în ultimul hal, sau pur și simplu scuturat de friguri pupincuriste cum avea pe vremea lui Traian Băsescu, Mircea Marian ajunge să scrie: 115 miliarde de lei merg pe “asistați”.

S-o luăm pe puncte, să “periem” puțin veninul individului, cum îi peria Laura Codruța Kövesi stenogramele înainte să i le dea.

Și, în același timp, să fim foarte expresivi, că pentru asta dăm exemple.

1) Mama lui Mircea Marian, dacă e pensionară, nu e o „asistată”. Atâta timp cât folosește “asistat” în sensul că maică-sa îl cocoșează pe el, contribuabil.

2) Copilul lui Mircea Marian (oo, da, știu, să nu ne luăm de copii! – nu ne luăm, ne luăm de părinții stupizi) nu este un “asistat”. Nu este o povară, nu este un individ care, cum probabil că se gândește debilul, ar putea fi trimis la muncă. Prea stau cu mâna întinsă rahații ăștia de 4, 5, 10 ani. La muncă, putorilor!

3) Copiii care au SIDA nu sunt “asistați”, în sensul în care “uite-i, niște putori care refuză locurile de muncă”. Ce să mai vorbim de orbi sau de însoțitorii lor, niște putori ordinare.

Tind să cred că Mircea Marian a găsit prin calculator, în folderul “Pentru PDL”, un articol din 2010 sau 2011 și a mai umflat cifrele, după cum l-a dus dovleacul. Și-acum e din nou la modă, atât la PNL, dar și la USR sau PLUS, refrenul “N-aveți bani că sunt la asistați!”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale