Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Armata română se pregătește decombat cu COVID-ul

Zoom Armata română se pregătește decombat cu COVID-ul

Bine, hai, ne relaxăm cu pandemia și alea, dar rămînem vigilenți, da? Adică pregătiți oricînd să scoatem armata pe interval, că nu se știe. Am luat noi rachete și avioane pe care nu le avem încă, da’ nu-i nimic, că toată lumea știe că bătălia cu pandemia e una om la om, confruntare directă. Iar armata română se pregătește pentru asta încă de anul trecut. Căci încă de anul trecut au fost scoși la bătaie ceva mai bine de 218 milioane de lei pentru achiziția unor articole de echipament pentru „combat”. Da, dom’le, fel și fel de chestii „combat”, de la vestă combat, tricou combat, mănuși și scurtă combat, costum combat, fes combat, pălărie, vestă și centură combat și pînă la lenjerie termică ignifugă. Da, ați citit bine, lenjerie care nu arde, că doar sîntem pregătiți să trimitem soldatul român prin foc și pară.

Ei bine, contractul ăsta, care e unul cadru, datează de acum aproape un an și a fost semnat cu cîteva firme, printre care Mentors SRL, Invictus Force&Safe SRL sau Consulting Grup SRL. De altfel, niște firme cu care MApN a mai derulat contracte și despre care am mai scris noi. Curios lucru, însă, în tot contractul ăsta cadru, care altfel ar trebui să se întindă pe niște ani buni, doar în ultimele săptămîni, în perioada de criză, au fost semnate vreo zece contracte.

Pe data de 12 martie, UM 02574 din București, prin care se fac aceste achiziții, semnează un act adițional cu Mardisal Shoes SRL, în valoare de peste 11 milioane de lei. Pe data de 17 martie sînt semnate alte trei acte adiționale, cu Mentor SRL, de peste15,8 milioane, cu Axel Project SRL– 14.500 de lei, și R&C Impex SRL– peste 10 milioane de lei, după care, pe 19 martie, e semnat un act adițional cu Invictus Sales & Force, în valoare de 1,8 milioane. Pe data de 28 aprilie sînt semnate alte cinciacte adiționale, după cum urmează: cu Mardisal Shoes SRL, pentru peste 17 milioane de lei, cu Mentor SRL, de peste 25 de milioane, cu Axel Project, de 21.800 de lei, cu Invictus Sales&Force, de 1,5 milioane de lei, și cu R&C Impex, în valoare de peste 1,5 milioane de lei. În total, o gălăgie de bani dați pe echipamentele „comando” ale MApN. Că, deh, e criză și ne așteaptă o veritabilă luptă cu un dușman care, normal, trebuie abordat așa cum i-a abordat Rambo pe dușmani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale