Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Arme pe varză

Zoom Arme pe varză

Ce face politicianul român când vrea să-și pună ordine în gânduri, să scape pentru o clipă de tumultul guvernării și de nebunia pandemiei?

Merge prin cazărmi și fabrici de armament, prin târguri de bombe, sună traficanți de avioane, devalizează bugetul și dă toți banii pe bombe.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu omologul din Portugalia și a zis așa: „Cu certitudine, analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a încă unei escadrile şi, în funcţie de posibilitatea pe care o putem identifica la cei care doresc să vândă aceste aeronave, vom demara cât se poate de repede acest proces de achiziţie“.

„O escadrilă“, „în perioada imediat următoare“, „vom demara cât se poate de repede“!… Hei, iată tot atâtea exoresii care niciodată nu s-au adeverit când a fost vorba de escadrile de măști sau flote de tablete. Iar Ludovic Orban, tot în aceste zile, cutreierând armatele române, spune: „Investim în apărare. (…) Armata are un plan de înzestrare extrem de ambițios“.

Extrem de ambițios așadar. Cam care ar fi planul– dacă există – și cât este el de ambițios în legătură cu școlile care au veceuri în curte?

E mișto că asta s-a întâmplat chiar în primele zile de campanie electorală – pe 6, 7 și 8 noiembrie, după ce am fost tocați zi de zi de președinte cu importanța democrației pentru om. Ce au făcut protejații dânsului când li s-a dat drumul prin curtea democrației? S-au dus țintă să se închine la arme, au mozolit în grup moaștele achizițiilor de bombardele.

Pentru Orban deja pare că e comorbiditate treaba asta cu pușcoacele. Săptămâna trecută, în Israel, a mângâiat o dronă. S-a dus într-o fabrică de armament, unde a mângâiat o dronă. Cu mecla aia a lui de om căruia Dumnezeu i-a luat mințile la el, cu haina aia rămasă mică plesnindu-i pe burtă, abia prinsă într-un nasture, Ludovic Orban s-a pozat mângâind o dronă. Cum probabil, în copilărie, s-a pozat cu maimuța la mare.

Cum se schimbă vremurile… Nici nu știi când tu devii maimuța unora.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Acest Nicolae Ciuca a aratat dintotdeauna ca un militar adevarat, se vede ca mananca armata pe paine. Sunt convins ca face minim 100 flotari cu batai din palme. Noroc ca exista curele si marimi mai mari

  2. #2

    Aici e diferenta dintre 14 si 40%

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale