Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Arogantul care s-a jucat de-a struțul

Zoom Arogantul care s-a jucat de-a struțul

Mihai Tudose a făcut exact figura arogantului prost. A zis că face cum vrea el și până la urmă a trebuit să dea înapoi. Dar nu oricum, ci umilit. Nu a fost singur în treaba asta. A fost cu Lia Olguța Vasilescu, cea care îi trimitea pe sindicaliști la calcule, să mai învețe matematică. Ea fiind plină de matematică la fel ca Turcia de democrație. Sau cu Liviu Dragnea, cel care se arăta mirat de conspirația cosmică prin care măririle sale de salarii nu sunt primite cu plecăciuni și lacrimi de popor.

La câteva zile, Tudose pufnește, clămpăne, scoate sunete ciudate și parcă și un fel de fum, de abur îi iese pe urechi. E nervos, exasperat, scârbit de prostia și de interesele din jur. Da, la câteva zile trebuie s-o zică el ”pe-aia dreaptă”. E ceva de genul: Ia mai lăsați-mă dracu’ și cu nenorociții ăia!

E amuzant cum Tudose e un fel de matahală istericuță. Din când în când îi fierbe bostanul și începe să înjure. Exact așa a făcut ultima dată cu sindicaliștii. Adică, mă-nțelegi, a negociat ce-a negociat cu ei, dar nu mai poate să suporte gașca asta de sindicaliști ipocriți. Eh, și când i se pune pata, atunci o zice clar, cum a zis-o și cu băncile. Mă rog, între timp a uitat de bănci, s-a luat cu altele.

Lucrurile trebuie expuse în felul în care plagiatorul Tudose să le înțeleagă: ditamai omul s-a făcut de rahat, a fost arogant, a fost șmecher, dar, până la urmă, și-a dat seama că e fraier. Toți, toți cei din jur îți spun că nu se poate ce vrei tu, că nu vor ei ce vrei tu, că habar nu ai de fiscalitate, că fie ești un habarnist mințit, fie un mincinos cu bună știință, iar tu o ții pe-a ta. De-o parte să fii tu cu Mișa, cu Olguța și cu Dragnea. De cealaltă parte o lume întreagă care te privește cu milă și, pe alocuri, cu dispreț.

Același lucru se întâmplă și cu legile Justiției: de-o parte e Tudorel, cu Ciordache, cu Șerban Nicolae și cu Eugen Nicolicea. De partea cealaltă e Universul care-i spune lui Tudorel: Nu vreau, Tudorică, modificările acelea pe legile Justiției!

Ridicolul lui Tudose însă, ziua confruntării lui Tudose cu Tudose a venit: reporterii aleargă după Tudose pentru un răspuns, iar Tudose, cu mecla lui înghesuită, e nervos, e rău, mai are puțin și le aruncă în față ceva de genul: fac ședință de guvern când vreau eu, cu cine vreau eu, iau ce măsuri vreau și să ziceți mersi că nu pun să fiți arestați.

Numai că Tudose s-a făcut de râs. Că a fost mințit, că s-a prostit singur, nici nu mai contează. Exact așa stau lucrurile: Tudose s-a jucat de-a struțul, doar că și-a băgat capul în fund. În propriul fund. Și ar fi bine să și-l țină acolo cât timp o mai fi premier.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Asta cu “vor cei 3-4 împotriva tuturor din univers” e falsă. Sunt multe prevederi din legile justiției susținute și de alții, unii chiar magistrați. La fel și cu ordonanța pe fiscalitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]