Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Arogantul care s-a jucat de-a struțul

Zoom Arogantul care s-a jucat de-a struțul

Mihai Tudose a făcut exact figura arogantului prost. A zis că face cum vrea el și până la urmă a trebuit să dea înapoi. Dar nu oricum, ci umilit. Nu a fost singur în treaba asta. A fost cu Lia Olguța Vasilescu, cea care îi trimitea pe sindicaliști la calcule, să mai învețe matematică. Ea fiind plină de matematică la fel ca Turcia de democrație. Sau cu Liviu Dragnea, cel care se arăta mirat de conspirația cosmică prin care măririle sale de salarii nu sunt primite cu plecăciuni și lacrimi de popor.

La câteva zile, Tudose pufnește, clămpăne, scoate sunete ciudate și parcă și un fel de fum, de abur îi iese pe urechi. E nervos, exasperat, scârbit de prostia și de interesele din jur. Da, la câteva zile trebuie s-o zică el ”pe-aia dreaptă”. E ceva de genul: Ia mai lăsați-mă dracu’ și cu nenorociții ăia!

E amuzant cum Tudose e un fel de matahală istericuță. Din când în când îi fierbe bostanul și începe să înjure. Exact așa a făcut ultima dată cu sindicaliștii. Adică, mă-nțelegi, a negociat ce-a negociat cu ei, dar nu mai poate să suporte gașca asta de sindicaliști ipocriți. Eh, și când i se pune pata, atunci o zice clar, cum a zis-o și cu băncile. Mă rog, între timp a uitat de bănci, s-a luat cu altele.

Lucrurile trebuie expuse în felul în care plagiatorul Tudose să le înțeleagă: ditamai omul s-a făcut de rahat, a fost arogant, a fost șmecher, dar, până la urmă, și-a dat seama că e fraier. Toți, toți cei din jur îți spun că nu se poate ce vrei tu, că nu vor ei ce vrei tu, că habar nu ai de fiscalitate, că fie ești un habarnist mințit, fie un mincinos cu bună știință, iar tu o ții pe-a ta. De-o parte să fii tu cu Mișa, cu Olguța și cu Dragnea. De cealaltă parte o lume întreagă care te privește cu milă și, pe alocuri, cu dispreț.

Același lucru se întâmplă și cu legile Justiției: de-o parte e Tudorel, cu Ciordache, cu Șerban Nicolae și cu Eugen Nicolicea. De partea cealaltă e Universul care-i spune lui Tudorel: Nu vreau, Tudorică, modificările acelea pe legile Justiției!

Ridicolul lui Tudose însă, ziua confruntării lui Tudose cu Tudose a venit: reporterii aleargă după Tudose pentru un răspuns, iar Tudose, cu mecla lui înghesuită, e nervos, e rău, mai are puțin și le aruncă în față ceva de genul: fac ședință de guvern când vreau eu, cu cine vreau eu, iau ce măsuri vreau și să ziceți mersi că nu pun să fiți arestați.

Numai că Tudose s-a făcut de râs. Că a fost mințit, că s-a prostit singur, nici nu mai contează. Exact așa stau lucrurile: Tudose s-a jucat de-a struțul, doar că și-a băgat capul în fund. În propriul fund. Și ar fi bine să și-l țină acolo cât timp o mai fi premier.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Asta cu “vor cei 3-4 împotriva tuturor din univers” e falsă. Sunt multe prevederi din legile justiției susținute și de alții, unii chiar magistrați. La fel și cu ordonanța pe fiscalitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]