Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Asaltul bucălatului asupra Educației

Zoom Asaltul bucălatului asupra Educației

Liviu Pop și-a mai descoperit o dimensiune: îi urăște pe oamenii care fac bani. Nu e normal ca unii să facă bani cu manualele școlare. Chiar și lui, profesor de matematică, acele sume cu atâtea zerouri i se par înspăimântătoare.

”Baronii manualelor, care, așa cum am spus, în zona aceasta a auxiliarelor au anual – se vehiculează – undeva peste 100 de milioane de euro. Nu știu câți dintre acești bani sunt fiscalizați și în buzunarele cui ajung. Numai auxiliare. Banii gri către negru. Trist este că în spatele acestor baroni ai manualelor, care încasează venituri foarte mari și au averi colosale unii dintre ei, suferă elevii acestei țări și noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educației – și nu numai, și sănătății, eu vorbesc acum de educație”, a zis ministrul Pop, cu obrăjorii aprinși de ciudă, cu năsucul învinețit de nedreptate.

O fi terminat omul Matematica și nu le are cu cuvintele, dar dacă și logica pe care o practică seamănă cu un terci de ovăz, atunci problemele sunt în altă parte.

Ministrul înfierează cu mânie bugetară suta de milioane de euro făcută de baronii manualelor. Dar chiar o fi vorba de o sută de milioane? ”Se vehiculează”, zice Pop.

Ministrul înfierează cu manie preșcolară aceste sume pentru că ar fi necurate. Altfel, dacă sunt curate, ce problemă ar fi cu ele, nu? Deci sunt curate milioanele alea? ”Nu știu câți dintre acești bani sunt fiscalizați și în buzunarele cui ajung.”

Nu că e o fractură logică, e un masacru, e un carnagiu logic. SMURD-ul ar trebui să fie băgat cu totul în pușcărie pentru că asistă impasibil la scena rațiunii încarcerate într-o minte atât de accidentată.

Eh, și ce să vezi? Cine credeți că suferă de pe urma faptului că nu știm dacă sunt o sută de milioane sau mai mult sau mai puțin, dacă suma e fiscalizată sau nu și, deci, dacă ce se întâmplă e legal ori ba? ”(…) suferă elevii acestei țări și noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educației – și nu numai, și sănătății, eu vorbesc acum de educație.”

Baronetul manualelor? Oho, da. Auxiliare fără autorizație? Da. Asta înseamnă că fie nu aplici legea, fie ai lucruri nereglementate în domeniu. Banii sunt negri sau nu? Hotărăște-te, Pop, că altfel pari un mic imbecil bucălat. Și chiar toate acestea fiind adevărate, asta nu înseamnă că tu (Tu!!!!) trebuie să purcezi la facerea manualului unic.

Ascultându-l pe Pop, am de multe ori impresia că un pizzer italian îmi frământă creierul, îl întinde și apoi face acele mișcări aeriene cu el, întinzându-l și subțiindu-l tot mai mult.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Bucălatul asta mă face fericita de când a început anul scolar! De când nu mai sunt auxiliare in scoli, fiica-mea, eleva in clasa a VI-a are de facut 4-5 exercitii la matematica si o pagina la romana… Asa ca deocamdată nu ma simt ca pe plantatie, dupa 10ore de munca sa bag la greu exercitii la matematica sa i le explic pentru ca la scoala orcum profesorii o freaca…si bașca numărul mare de auxiliare determina meditatii sau persoane ca mine cu creierii praf dupa 15 exercitii din cacaturile astea de auxiliare… Asa ca sa ii dea Dumnezeu sănătate bucălatului ca doar asa fără auxiliare o sa avem copii sanatosi mintal, fără meditatii…

 2. #2

  BABA RADA
  O freacă profesorii zici.Dar mămicile care le știu pe toate, dar,, mănâncă ” litere și pun virgula intre subiect și predicat, ele ce mai fac?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]