Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Au început să dispară ofițerii acoperiți din România

Zoom Au început să dispară ofițerii acoperiți din România

Șeful SRI, George Cristian Maior, face turul redacțiilor pentru a demonstra că nu mai avem ofițeri acoperiți printre parlamentari și jurnaliști. Total întîmplător, Maior e fix omul care nu poate ști care ne sunt ofițerii acoperiți, deoarece nu el răspunde de problema în cauză, ci prim-adjunctul său, generalul Florian Coldea. Îl știți, e cel care i-a pasat Elenei Udrea celebrul bilețel roz, cu 24 de ore înainte ca Parlamentul să-l suspende pentru prima dată pe Traian Băsescu. În bilețel, Coldea scrisese cu mânuța lui informații compromițătoare despre acei judecători ai Curții Constituționale care nu sunt ofițeri acoperiți ai SRI.

Dar să revenim: într-un interviu din 16 martie 2010, dat României libere, Maior spunea că SRI are agenți acoperiți în zonele de interes pentru securitatea națională. Or, dacă "presa creează vulnerabilități la adresa siguranței naționale" (Băsescu dixit), este logic ca jurnaliștii “vulnerabili” să fie supravegheați de acoperiții lui Coldea. În mod ilogic, interviul cu pricina a dispărut din arhiva electronică a ziarului. Logic, cel puțin redactorul-șef al României libere a primit ordine, pe un bilețel roz, să escamoteze un interviu în care Maior era prea sincer cu privire la acoperiți.

Publicat în Cațavencii 10(88) 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint