Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Au înnebunit nebunii și tu vrei să fiu cuminte?

Zoom Au înnebunit nebunii și tu vrei să fiu cuminte?

Neputința panichează. Lipsa de soluțiii și de orizont aduce cu sine precipitarea, exaltările nebunești și, deopotrivă, viziuni apocaliptice.

Mălin Bot, spre exemplu, este ceea ce niște specimene ca Dan Voiculescu și Adrian Năstase merită. Cu ei n-ai ce să mai discuți. Știi ce vor spune, le cunoști toate minciunile, le știi până și mimica batjocoritoare, inflexiunile arogante. Așa că, dacă tot ies oamenii și se plimbă la Șosea, luați de aici, băieți, niște Mălin Bot. Uite-i, mânjiți de Bot din cap până-n picioare. Și uite-l și pe Bot, jurnalist de-o șaormă dată pe sub mână, un aberant fără simțul ridicolului, un exaltat care nu cunoaște jena.

La deliranți zglobii îl avem și pe Codrin Ștefănescu, mai nou plecat de-acasă cu nava spațială. Și nu, nici măcar nu a oprit în gară la RTV să-și descarce kilogramele de salivă veninoasă, nimic, direct pe Marte.

De frontul atmosferic pesedist s-a lovit și intelectualul Gabriel Liiceanu, deznădăjduit, plictisindu-se să mai înțeleagă ceva, lăsându-se pradă lamentărilor. Omul nostru se ruga de Kövesi să-l lase să facă pușcărie în locul lui Liviu Dragnea. Împuținat și agățându-se de tușele groase ale unei propagande infantile, Liiceanu bătea la Femei, în timp ce nevoile lui erau la Bărbați. Altfel spus, doamna Kövesi chiar nu l-ar putea ajuta cu o condamnare, nu atâta timp cât boarea asta de stat de drept mai adie încă peste ruinele Justiției românești. Cum naiba să-i ceri unui procuror să execuți o pedeapsă în locul unui condamnat necondamnat? Sintaxa exasperării vine la unul ca Liiceanu nu atât din confruntarea cu pârjolul pesedist (pentru că, atunci când era pedelist, îl îndura cu mândrie), ci din incapacitatea de-a pune în context victoriile electorale ale PSD într-o Românie săracă și umilită.

Dar să ne uităm spre cel care se avântă acolo unde doar vulturii delirului se avântă: Cristian Tudor Popescu. CTP scrie așa: ”Carmen, Sclava iubirii, trimisa la Interne a lui L. Dragnea, a scos caii ca să-i intimideze pe manifestanți și, la o adică, să-i calce în picioare.

Înlocuiți caii cu țevi de pistol automat. Asta fierbe înlăuntrul unor Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Codrin Ștefănescu, F.. Iordache, Steluța Cătăniciu, Ș. Nicolae. Dacă nu le-ar fi încă teamă de reacția NATO și UE, căci asta este diferența fundamentală față de decembrie ’89, ar da ordin să se tragă în demonstranți, așa cum recomanda generalul lor, vorbitor la televizor, Pavel Abraham sau deputatul PSD care zicea că vrea să-i termine cu Kalașnikovul pe cei din Piața Victoriei”.

Mai sus de-atât nu ai unde să te duci. Mai sus sunt saloanele cu cei incoerenți și agresivi.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

 1. #1

  Daca se doreste rezolvarea problemelor in strada si nu prin vot…vae victis!

  Eu zic asa: parlamentarii la Parlament, guvernul la Guvernare,intelectualii in turnul de fildes, ziaristii la ziare, politia in strada, studentii si elevii la scoala, etc.
  Altfel ne stricam rosturile.

 2. #2

  Spectacol ieftin. Astia nici nu mai trebuie bagati in seama, unii dintre ei demult erau pe aratura.

 3. #3

  Da, Stefi, in principiu este corect ce spui. Dar am si eu o intrebare pentru tine: daca ne retragem fiecare in coltul lui si ne facem ca nu vedem ce se intampla, crezi ca vom mai avea alegeri libere si corecte vreodata? De societatea civila ai auzit vreodata, iti spune ceva termenul asta?

 4. #4

  Stefi a pus punctul pe “i”: fiecare sa stea la locul lui, deci magarii si savantii la mijloc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]