Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Axa strategică Iași-Suceava și contracte la fel de strategice

Zoom Axa strategică Iași-Suceava și contracte la fel de strategice

Ne-am descurcat noi atîtea secole fără autostrăzi în Moldova, așa că ce-s încă niște ani, poate zeci de ani, hai, cîteva sute, pînă se va decide afaceristul Mandachi să mai construiască și al doilea, al treilea sau al milionulea metru de autostradă? Lăsați că merge și așa cum e la noi. Păi dacă, Doamne păzește și apără, ne-am trezi mîine cu Moldova brăzdată de autostrăzi, ce am mai face noi cu toate planurile și proiectele la care lucrăm de zor? Că, poate nu știați, există o chestie numită “Regiunea Nord-Est, Axa Strategică Rutieră Iași-Suceava”. I shit you not! Iar axa asta strategică e formată din fel și fel de drumuri județene, în care Consiliile Județene bagă bani. Bani veniți de la UE, că, deh, s-au prins și ăia că, pînă să ne ia pe noi autostrăzile prin surprindere, măcar de potcovit ulițele județene să avem cu ce. Uite, spre exemplu, Maricel Popa de la CJ Iași a scos la mezat un ditamai contractul, aproape 44 de milioane de lei, pentru modernizarea DJ 281D, de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița, și modernizarea DJ 281B, de la Coarnele Caprei la Belcești. Adică vreo 22 km de drum județean vor fi modernizați cu banii ăștia. Contractul a fost cîștigat de băieții de la Alpenside, care au reușit performanța asta după ce au fost singurii care au licitat.

Despre băieții ăștia de la Alpenside, despre care am mai tot scris noi, s-ar putea zice multe, de la combinații cu șosele și pînă la închis gropi de gunoi sau pus borduri prin sectoarele Capitalei. În fapt, s-ar putea zice atît de multe că ni s-ar termina gazeta tot vorbind de băieții ăștia care, după ce o vreme s-au dat drept off-shore cipriot, au trecut pe acte românești, la Mihai Florin Cristian. Asta ca să nu mai vorbim de perioada de dinainte să devină SC Alpenside, pe vremea cînd se numea Util Construct Plus, iar în firmă era implicat și Liviu Nițescu, unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vântu.

Orișicum, important e că Maricel de la Iași se ocupă de axa asta strategică. Ba chiar mai există încă o dată pe atîta bănet, bani care urmează să fie împărțiți și ei, tot strategic, ca și axa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale