Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Baia Mare se pregătește de venirea iernii

Zoom Baia Mare se pregătește de venirea iernii

Băi, cu coronavirusul e mai nasol, știm. Însă, uite, măcar unii edili vor fi pregătiți de revenirea iernii. Mai ales acum, că oamenii trebuie să stea prin case. Spre exemplu, ce credeți că făcea Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, cînd buboiul COVID-19 stătea să puște și la noi? Ei, organiza niște licitații, să toarne niște milioane de euro în izolarea termică a blocurilor. Spre exemplu, pe data de 16 martie a fost atribuit, în urma unei licitații românești, cu un singur participant, un contract în valoare de 6,3 milioane de lei – cu aproape 40.000 de lei mai mic decât maximul estimat – a fost atribuit firmei Avril SRL, din Negrești-Oaș. Firma, deținută de un domn pe nume Ioan Savu, are un mare lipici la contractele din bani publici. Iar patronul ei era, în urmă cu ceva vreme, unul dintre susținătorii doamnei Andreea Vass, o mai țineți minte.

Cu cîteva zile înainte, pe 13 martie, Primăria Baia Mare atribuia un alt contract, în valoare de 4,7 milioane de lei, firmei I.C.E.P. SRL, altfel o firmă obișnuită cu contractele publice în județul Maramureș. Firma, deținută de Marius Bogdan Buzgău și Mihai Liviu Moldovan, împreună cu un alt SRL din Cluj, Modern Power Systems, a reușit în ultimii ani să se lipească la fel și fel de contracte cu instituțiile publice. Unul dintre ele, nu mai departe de o lună și jumătate înainte de acest contract dat în plină criză, era tot cu Primăria Baia Mare, tot ceva mai bine de patru milioane lei și tot pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe. Și, desigur, la o licitație cu un singur participant. La fel ca un altul, atribuit în aceeași perioadă, în valoare de 1,8 milioane de lei.

Or, poate să zică cine ce vrea despre Cătălin Cherecheș, dar, iată, omul face tot ce ține de el pentru ca oamenii să aibă condiții cît mai bune de a sta în casă.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale