Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bani gheață ca pentru vaccinuri reci

Zoom Bani gheață ca pentru vaccinuri reci

Statul a dat, statul a luat, numele ministrului Rafila fie lăudat! Doamne, bine că ne-am făcut vara sanie și încă avem cîteva milioane de doze de vaccin, în caz de ceva. Și mai ales bine că le ținem la rece, că doar n-o să lăsăm așa bunătate să se strice de la căldura cu care se freacă verzișorii statului.

Săptămîna trecută, Ministerul Sănătății a scos la mezat un contract pentru „Servicii de transport vaccinuri cu autovehicule frigorifice echipate corespunzător și operate de personal specializat“. E vorba despre un contract-cadru, valabil patru ani și care poate avea o valoare finală situată între 2,6 milioane de lei și 35,3 milioane de lei. Că e bine să lași loc, desigur. Nu vă speriați, însă, de această distanță extrem de mare între minimul și maximul contractului, că cel mai probabil se va merge spre valoarea maximă. Mai ales că, fiind vorba de o licitație românească, contractul a ajuns de la stat la stat, adică de la Ministerul Sănătății la Compania Națională Unifarm, altfel renumită pentru eficiența contractelor și a gestionării banilor încă din vremea pandemiei. Desigur, au existat și condiții, că preț, că timp de răspuns, însă astea au fost așa, o mică vrăjeală, că doar licitația, dacă i se poate spune așa, a fost ținută cu un singur participant, Unifarm. Care, normal, a venit cu o ofertă croită parcă după așteptările ministerului, dar mai ales după nevoia lor de tocat bani. Păi, dacă ministerul condus de Rafila a estimat valoarea maximă a contractului la 35.360.000 de lei, Unifarm a venit cu o ofertă de nerefuzat: 35.280.000 de lei. Vă dați seama, a reușit Rafila să facă o economie de 80.000 de lei, chestie care ne va face să uităm complet de orice altceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint