Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bărbat atins de magia sărbătorilor: și-a rupt din banii de păcănele ca să ia de mîncare la copilași

Zoom Bărbat atins de magia sărbătorilor: și-a rupt din banii de păcănele ca să ia de mîncare la copilași

Gest omenesc de o frumusețe rară într-o comună din județul Ialomița, unde un bărbat de 32 de ani, pe nume Titi, le-a dat o lecție superbă românilor în prag de sărbători, alegînd să-și rupă din cele 40 de sute pe care le avea rezervate pentru păcănele, ca să cumpere de mîncare de 20 de lei unor copii nevoiași.

„Nu eu plîng, tu plîngi!“, a spus Titi, ștergîndu-și cu dosul palmei o muscă ce îi intrase în ochi și îl făcuse să plîngă. „E vina mincinoșilor de la televizor. Ei mi-au zis că de Crăciun să fiu mai bun, să fiu adevărat. Pur și simplu, n-am mai rezistat cînd i-am văzut pe ăștia mici, slabi și murdari, cu năsucurile lipite de geam, cîntînd cîntecul sfînt «Hai în vacanțe, / Pe la Saint Tropez, / Prin America și prin Africa, / Că trece viața, Ragadaga da». Ceva în mine s-a rupt. M-am dus la ei și le-am întins o Ecaterina Teodoroiu. «Luați, mă, săracilor, de-aici, să vă cumpărați niște pufuleți și-o cutie de pateu! Luați!» N-am să le uit niciodată privirile de mulțumire. Pentru o clipă i-am simțit ca și cum ar fi copiii mei, ceea ce e destul de ciudat pentru că erau chiar copiii mei. Din fericire, mi-a trecut repede momentul de slăbiciune, le-am tras hîrtia înapoi și m-am dus la păcănele, unde am pierdut tot. Na! Să se învețe minte să mai cerșească mîncare!“
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale