Deziluzie totală pentru Marian Cuescu, un bărbat din municipiul Salonta, născut în anul 1995. Potrivit declarațiilor sale, făcute în cadrul mai multor întîlniri cu prietenii, dar și în fața unei camere de luat vederi, atunci cînd a fost întrebat de polițiști dacă știe cu ce viteză circula prin localitate, Maricel e de părere că înainte de 1989 se trăia mult mai bine. “În mod straniu, nu am amintiri legate de perioada de dinainte de 1989, dar bănuiesc că asta se datorează Guvernului, care vrea să-mi șteargă amintirile fericite. Tot ce știu, din povestiri, este că înainte de Revoluție se trăia mult mai bine. De exemplu, viteza limită în localități era de 120 de kilometri la oră, nu 50 ca acum. Oamenii trăiau în medie 150 de ani, în România se cultivau ananași și avocado, și mai multe specii de animele, printre care și Ibexul de Pirinei sau Mamutul Blănos, trăiau în continuare. Am obținut aceste informații de pe Internet, care este probabil cea mai sigură sursă pentru că, înainte de 1989, Internetul nu era îngrădit ca acum.”
Potrivit lui Marian, unul dintre mulții români dezamăgiți de anii de după Revoluție, cel mai mare vis al său ar fi să inventeze o mașină a timpului care să-l ducă în comunism, în anii de glorie ai României, cînd toată lumea avea o locuință și de lucru. Desigur, fiind vorba de comunism, această mașină a timpului n-ar putea să circule decît în săptămînile cu soț.
Puteti, in loc de Cuescu, sa puneti Crisan, si sunteti si mai aproape de adevar. Filmul Morgen, al dlui regizor, care se petrece in localitatea sa natala, emana o atare stare de spirit.