Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Baruri europene: City Pub, Sarajevo

Zoom Baruri europene: City Pub, Sarajevo

Am stat în dubiu dacă să bag localul ăsta la ”recomandare” sau la ”nerecomandare”, dar în final, sufletul meu bun și cald a învins: da, mergi la City Pub când ai drum prin Sarajevo! E adevărat că are fason est-european de te-apucă dracii (se fumează șerpește și te sufoci, iar muzica e dată cât se poate de tare, probabil ca să ucidă din fașă orice conversație), dar, pe de altă parte, vin și te-ntreb: unde altundeva să te duci?! Că doar City Pub e cuibul (stupul, mușuroiul, termitiera) expaților din Sarajevo! Da, bine, știu și eu teoria aia că trebuie să ”mingle with” și să faci ce fac localnicii, dacă vrei să ai o experiență veritabilă într-un oraș străin; dar teoria trebuie aplicată inteligent, nu așa aiurea, orbește – ce, dacă nimerești la un praznic de canibali, te înfrupți și tu din bunătățile de pe masă?! Păi, vezi? Deci, când e vorba de băut la Sarajevo, locul este City Pub, nu altul.

De ajuns se-ajunge ușor, că toți taximetriștii știu unde-i strada Despićeva, singura problemă e că taximetriștii bosnieci sunt curat români; dacă nu ești c-un localnic, să-l țină din scurt pe șofer, o să te plimbe prin tot orașul până ajungi să te minunezi (”Bă, da’ mare-i Sarajevo ăsta! New Yorkul este mici copii!”), iar când ajungi la cârciumă ți-au rămas fix bani de-o apă plată, fără lămâie că e scumpă.

Dacă ai scăpat cu bine din taxi, atunci e momentul să-ți alegi locul cu mare atenție: pe cât posibil, afară pe terasă. Motive? N-o să fii sufocat de fum, n-o să fii asurzit de muzică și n-o să te calce pe picioare fanii cântăreților, că muzica e live (lucru foarte iubit de localnici, nu înțeleg de ce).

Un ultim sfat: nu vorbi politică! Din punct de vedere psihologic, ești în cel mai balcanic loc din Balcani, iar ceea ce pentru noi s-a terminat demult (identitatea statală) pentru ei abia începe: granița ”republicii” Srpska e la distanță de câteva străzi. Discuțiile în contradictoriu dintre români și unguri, să zicem, sunt mici hârjoneli erotice pe lângă ce pot să-ți audă urechile la City Pub; cel mai bine e să faci ca mine, care la orice întrebare răspundeam cu ”Nu cunosc fondul problemei”. Tare tâmpit trebuie să mă fi crezut bosniecii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint