Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Basarabia e un fel de România

Zoom Basarabia e un fel de România

Jurnalul lui Vladimir Putin

Gospodin jurnalski, te întrebi probabil ce-am făcut în ultimul timp. Și bine faci, pentru că am fost foarte ocupat și am atîtea să-ți povestesc.

Zile în șir, m-am uitat la Game of Thrones, ca să recuperez toate sezoanele din urmă, pe care le-am ignorat pe vremea în care credeam că serialul ăsta o să dureze la infinit, ca regimul unui autocrat din fosta Uniunea Sovietică. Doar că acum, odată cu ultimul sezon, am revenit asupra deciziei, ca să văd cum se termină.

Intrigi politice, omoruri, oameni care călăresc animale fioroase… Exact ce-mi place mie. Nu puteam să nu mă uit.  Iar după ce m-am uitat, mi s-a trezit cheful de noi intrigi politice și-am început să mă joc în propria mea lume imaginară, care n-are nici o legătură cu cea reală și unde se-ntîmplă numai chestii lipsite de miză: Republica Moldova.

Am luat niște lideri la întîmplare și-am început să-i încaier între ei. Și nu doar atît. Pe unii i-am pus să scoată la iveală înregistrări compromițătoare, de unde rezultă că alții au legături financiare cu mine. Ah, nu produce Rusia atîta popcorn cît aș mînca eu în timp ce mă uit la certurile lor meschine.

Rămîne de văzut cine cîștigă și cine pierde, pe cine o să cinstesc cu o vodcă și pe cine cu un ceai. Iar diferența e evidentă: după vodcă, te mai trezești din beție și-ți mai revii din mahmureală.

 

Jurnalul Vioricăi Dăncilă

Dragă domnule tovarăș jurnal, nu vreau să mai aud de Republica Moldova. Tu știi că toți de pe acolo sînt niște inculți, care nu știu să vorbească românește corect? Ei fac greșeala aia de bază: în loc de “pe care” zic “pi cari”.

Pur și simplu, nu vreau să mai știu de ei. E o țară mică și neimportantă, care-mi încarcă inutil memoria geografică. Nu destul că-ncurc Muntenegru și Kosovo, Letonia și Lituania, Slovacia și Slovenia, Elveția cu Veneția și Regatul Olandei cu vecina mea din copilărie, Iolanda? Acum să mai încurc și Republica Moldova cu Moldova noastră, de dincoace de Prut?

Chiar mă gîndesc să rup relațiile diplomatice cu Republica Moldova. Dacă aș ști unde au capitala, chiar acum l-aș suna pe ambasadorul nostru de acolo ca să-l chem acasă. Dar, dragă jurnalule, am uitat complet cum se numește orașul ăla moldovenesc unde avem noi ambasada. Chiar nu vreau să mă fac de rîs și s-o pun pe secretara mea să-mi facă legătura cu Buzăul. Dacă Buzău nu e capitala Moldovei, ci doar unul dintre cele mai mari orașe, propulsat acolo de înfloritoarea industrie a covrigilor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

 • O broască râioasă pentru fiecare

  18 iunie 2019

  Nicolae Titulescu a declarat, la un moment dat: „Când am acceptat urcușul în politică, am acceptat ca în fiecare dimineață să înghit pe stomacul gol o broască râioasă“. Nu discutăm acum gusturile gastronomice ale […]

 • Cîți meleșcani încap într-un Iohannis

  11 iunie 2019

  Estonia s-a transformat în Vestonia după scorul de maidan cu care a învins România la cel mai important sport politic practicat pe terenul organizațiilor mondiale: “Tragerea sforilor prin spatele adversarului […]

 • Arta iubirii politice

  11 iunie 2019

  La început, fiindcă moștenea direct averea politică a PCR, partidul lui Ion Iliescu a trebuit să împartă democrația cu cei care moșteniseră vechea Securitate. A fost ceea ce s-ar putea […]

bt
Ultimele articole
romania100