Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

BGS cu ceafa lată, bat de fiecare dată

Zoom BGS cu ceafa lată, bat de fiecare dată

 ► În minutul 18 al meciului de miercuri seară România-Belgia, enervaţi de afişarea unui banner ironic („Pe toţi naşii i-aţi legat / Doar pe unul l-aţi uitat“) şi de scandările („DNA! DNA!“) la adresa lui Mircea Sandu, agenţii de pază de la BGS i-au tratat cu bastoane şi gaze lacrimogene pe toţi spectatorii din sectorul respectiv, inclusiv femeile şi copiii, vinovaţi doar pentru că se aflau acolo pe parcursul desfăşurării acestor periculoase infracţiuni sau pentru că fotografiau/filmau.

Şeful bătăuşilor, un oarecare domn Oprea, intervievat a doua zi în direct la GSP TV, a recunoscut textual că BGS-iştii răspund cu violenţă la violenţă şi că fac educaţie cu pulanul, după principiul şerifilor din Vestul Sălbatic, cei care întîi descărcau tot încărcătorul şi abia apoi întrebau cine vine. Şefu’, poate nu ştiţi (să citiţi) regulamentul: 1) banner-ul ăla era ilegal doar în mintea voastră şi a Naşului; şi 2) misiunea steward-ului e să extragă spectatorul turbulent din mulţime şi să-l predea jandarmului pentru sancţionare, conform legii în vigoare; nu scrie nicăieri că trebuie bătut. Dar asta e de neînţeles pentru profesioniştii cu ceafa lată de la BGS: e mai uşor să iei la măcel, în grup, femei, bătrîni şi copii, decît să imobilizezi individual un huligan.

 ► Săptămîna trecută, sentinţele din procesul „Dosarul Transferurilor“ au făcut valuri mari în toată media. Impresarii şi conducătorii de club susţin că e o decizie politică şi că nu pot fi condamnaţi pe presupuneri, dar lucrurile sînt foarte clare: jucători valoroşi, de Naţională, au fost transferaţi la cluburi din străinătate pe sume diferite – derizorii, mult sub cota de piaţă, în actele expeditorului; substanţiale, cu foarte multe zerouri, în contabilitatea destinatarului. La valoarea la care se ridică diferenţa de bani pierdută pe drum, prin buzunarele celor implicaţi, numele mai potrivit al procesului ar fi „Dosarul comisioanelor“.

Publicat în Cațavencii, nr. 46, 21-27 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint