Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bianca Drăgușanu (solistă de muzică exemplară): „Am fost exemplară și sînt o femeie exemplară.“

Zoom Bianca Drăgușanu (solistă de muzică exemplară): „Am fost exemplară și sînt o femeie exemplară.“

Gen Eu nu sînt ariciul, sînt șobolanul

Sorin Cârțu (antrenor și epidemiolog): „Am spus din aprilie, nu acum, că e virus făcut de om, nu s-a suit liliacul pe șobolan, i-a tras-o și moare planeta. Cît să ascunzi minciuna sub preș? Se va rezolva într-un fel. Am zis că prin decembrie va apărea vaccinul, așa era totul calculat. Cît de prost să fiu să cred că au aruncat virusul și n-au antidotul?“ (Sport.ro, 22 noiembrie)

Cunoștințele lui Sorinaccio despre cum funcționează lumea sînt fascinante și ar trebui expuse pe larg într-o carte pentru copii. De exemplu, ar face furori poveștile despre cum „s-au babardit Adam și Eva“, cum „se bulănesc plantele“, cum „au belit carasul dinozaurii“ sau cum „se ciocănesc în draci urșii panda“, ca să nu dispară ca specie.

 

Gen Apărați libertatea de depresie

Monica Pop (oftalmolog cu păreri): „De sărbători, fiecare familie trebuie să facă așa cum consideră că trebuie să facă. Este un popor în depresie. Astăzi e bun un medicament, mîine nu mai e. Pe cine și cum să mai credem?“ (RTV, 23 noiembrie)

În termeni populari, asta înseamă să tăiați porcul, pentru că nimic nu vindecă mai bine depresia decît tăiatul porcului.

 

Gen Exemplară

Bianca Drăgușanu (solistă de muzică exemplară): „Am fost exemplară și sînt o femeie exemplară.“ (Libertatea, 17 noiembrie)

Indubitabil, Bianca are dreptate: a fost și va fi mereu un exemplar exemplar, din toate punctele de vedere. Singura problemă e că manualele de chirurgie plastică care o dau de exemplu nu știu că ea crede că-i de bine.

 

Gen Nu neapărat moarte, dar măcar ceva care să placă la toată lumea

Mihai Trăistariu (mediu optimist): „Nu cred că o să ne omoare pe toți, pur și simplu este un vaccin. Că este un business mondial? Pentru 30 de lei sau cît este vaccinul ăla nu ar mai conta să-l fac, dacă în asta constă libertatea mea. (…) Deci chiar mă și mir că nu l-am luat. Am avut contacte cu zeci de mii de oameni din primăvară și pînă acum și mă minunez că nu am luat ceva.“ (Showbiz, 21 noiembrie)

Priviți cîtă nedreptate: deși e incredibil de talentat, nici măcar virusul nu-și dorește ca Mihai Trăistariu să-l reprezinte la Eurovision. Păi, e frumos așa ceva față de un om care și-a pus sufletul pe tapet pe Onlyfans? Nu prea.

 

Gen Leul în iarna manelelor

Dani Mocanu (menajer): „Am cel mai mare suflet din România și nu mi-e frică de nimic pe pămîntul ăsta. (…) Leul a fost tratat ca un bebeluş, are tot ce şi-ar putea dori vreodată un animal. (…) Leul a avut parte şi de machiaj profesional.“ (Libertatea, 22 noiembrie)

Încă o dată, Dani Mocanu se dovedește un fin mînuitor al cuvintelor, nu doar în piesele sale, ci și în afara lor. Leul a fost tratat ca un bebeluș. Păi, ce bebeluș nu și-ar dori să apară subnutrit, plin de răni și în lanț în videoclipul unui manelist din România? Ce animal? Poate doar bursucul, dar asta pentru că Dan Bursuc e mai prieten cu Guță decît cu Mocanu.

1 comentariu

 1. #1

  P.I.Z.D.A. aia cu libertatea de depresie.. super-subtila da’ si super-inteligenta exprimarea punct
  restu’, ma (h)abtzin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]