Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Binele înfrînge: Criza sus răsaare, Băse bea pahaare… la anu’ şi la mulţi ani!

Zoom Binele înfrînge: Criza sus răsaare, Băse bea pahaare… la anu’ şi la mulţi ani!

Pe 1 ianuarie 2012 se vor împlini cinci ani de la intrarea României în UE. Un cincinal de succesuri deosebite, dacă ar fi să vorbim în argoul politic al familiei Băsescu. Totuşi, anul nou european nu se anunţă foarte vesel pentru membrii clubului de lux în care am fost primiţi în 2007. O spune şi preşedintele, care ne invită „să facem sărbătorile cu relaxare, atît cît poate fi relaxare în vremurile astea de criză“. Recomandarea asta o întărim şi noi: beţi, dragi români, dar nu pînă vedeţi stele albastre! În fond, să nu uităm că Europei i se mai spune şi bătrînelul continent. Iar bătrîneii, ştiţi şi voi: pensie mică, întreţinere mare…

După ce hocheistul din naţionala României Tihamer Becze a declarat că „Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1“, s-ar putea spune că, cel puţin în hochei, s-a împlinit visul de aur al autonomiei maghiare. În logica asta, o să-l vezi mîine-poimîine pe Verestoy declarînd că Ţinutul Secuiesc a învins la scor România forestieră, reuşind să-i pună la pămînt pe toţi adversarii lor, înalţi ca brazii.

 

Vrăjitoarele Melissa şi Vanessa, două artiste ale înşelătoriei albe care au ţinut în viaţă televiziunile pe final de an 2011, au reuşit să se evapore şi sînt căutate şi la această oră. Cel mai probabil, cele două au ales să-şi petreacă perioada sărbătorilor undeva în Haiti, la un curs de perfecţionare în voodoo. Le urăm un viitor de aur, euro şi maşini de lux şi sperăm să nu ne facă de rîs la Hollywood, cînd or să-i dea în bobi Madonnei contra vilei din Santa Monica!

 

Senatul a decis pe final de an că, indiferent de etnie şi religie, copiii din învăţămîntul primar şi gimnazial vor trebui să intoneze imnul în sălile de clasă. E posibil ca, tocmai din acest motiv, „Deşteaptă-te, române…“ să devină cel mai popular ringtone de smartphone printre elevi.

1 comentariu

  1. #1

    Bine, bre, Aline, vrajitoarele era gata incarcerate. Mata’ vii acu’ sa ne spui ca si-a luat zboru’ din celula? Da, oare, cine le-a dat cozi de matura cu destinatia Haiti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale