Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bombă calorică din primul război mondial, găsită de un țăran pe cîmp

Zoom Bombă calorică din primul război mondial, găsită de un țăran pe cîmp

Inconștiență fără margini la un țăran din localitatea Trepanați, județul Olt, care a găsit o bombă calorică neexploatată, pe cîmpul din apropierea locuinței sale și, în loc să o predea autorităților competente, a preferat să o păstreze ca suvenir în gospodărie și să-și potcovească calul pe ea.

“La o cercetare mai amănunțită, reiese că obiectul descoperit pe cîmp este un sufleu de ciocolată de 5.000 de calorii, folosit în primul război mondial”, confirmă Alexandru Popa, expert în dulciuri și produse de patiserie în cadrul Poliției Române. “Cel mai probabil, sufleul se află în stare delicioasă și acum, după atîta vreme, dar în același timp este și foarte periculos pentru că se depune imediat pe coapse și pe burtică, punînd în pericol viața socială a oricui vrea să arate bine în costum de baie la vară.”

Extrem de folosite pe toate teatrele de război în secolul 20, bombele calorice nu dor la fel de mult ca bombele convenționale, în schimb se simt foarte ușor pe cîntar, mutilînd oamenii pe veci, crescîndu-le glicemia și înfundîndu-le arterele. Începînd cu anul 1992, bombele calorice au fost interzise înainte de masă de Curtea Drepturilor Omului, fiind considerate armament neconvențional.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100