Rise Project a publicat un material despre defrișările ilegale – un interviu cu șeful Inventarului Forestier Național –, o adevărată bombă de presă într-o țară normală.
N-a fost să fie, a fost să fie altceva: mulți, mulți comentatori useriști nervoși că viața la Rise Project continuă după ce „i-au făcut” lui Dan Barna. Am totala convingere că „tinerii” liberali sau pesediști sunt mai bătrâni decât „bătrânii” liberali și pesediști, însă la un concurs despre apucături democratice, nu cred că tinerii și oamenii noi din USR-PLUS ar fi o plăcută surpriză, cât mai degrabă un prilej de rușine.
„Presa românească agonizează la an aniversar” – cum probabil că ar fi titrat, cu ani în urmă, Evenimentul zilei. Apropo, mama lu’ Evenimentul zilei cică face o colivă extraordinară.
Nu discutăm de patroni șpăgari, de publicații și televiziuni traficate în partide, afaceriști și Servicii, despre publicații și televiziuni cărora, dacă le băgai degetele pe gât, dădeau afară numai acoperiți.
Nu, doar tragem linie la 30 de ani de alegeri democratice și libertate de exprimare.
Televiziunea publică e un cadavru care bolborosește tâmpenii, un cadavru ridicol, care și din moarte încearcă să pupe fundul Puterii. O televiziune publică pe care Liviu Dragnea – prin scoaterea taxei radio-TV – a făcut-o dependentă cu totul de buget și de Parlament. Vom vedea în ce măsură PNL o să dorească să taie acest cordon ombilical.
Jalea comică a presei s-a văzut însă și la ședința de dresaj organizată de președintele Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară. Cine ar fi crezut că ditamai câinele de pază al democrației poate să sară cu atâta agilitate prin cercurile președintelui?!
Dar să așteptăm liniștiți transmisiunile în direct de la Ziua Națională a României. Poate că presa ar trebui să se limiteze la astfel de paranghelii naționale cu militari, politicieni și copii aplaudând de pe margine bugetele armatei.