Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

BOR, această infinită rușine

Zoom BOR, această infinită rușine

Ce infinită rușine este BOR!

Nu sunt client al BOR, dar dacă aș fi, după pandemia asta, mi-aș schimba provider-ul de divinitate.

Vasile Bănescu, această entitate rătăcită în contemporaneitate pe post de purtător de cuvânt al BOR, a trăit în aceste zile din acces de vomă în acces de vomă: „E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor“.

Nici măcar o clipă, în toate aceste zile, BOR și acest Bănescu (cum altfel?) nu au spus, cu subiect și predicat, ce face BOR, ce măsuri vor lua preoții pentru ca enoriașii să fie protejați. Toate pozițiile publice au fost agresive, nu cumva cineva să știrbească din autoritatea Bisericii, nu cumva Biserica să fie silită să facă sau să spună ceva. BOR s-a comportat exact ca acei imbecili care cred că mereu e vorba despre ei, care se pun de fiecare dată în centrul chestiunii, oricât de gravă, de dramatică ar fi situația pentru alții. Oo, da, inversul empatiei.

Episcopul Virgil Bercea al Bisericii Greco-Catolice a trimis următorul comunicat: „Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea, ținând cont de sfaturile și recomandările MAI, dispune anularea participării preoților și a credincioșilor la toate evenimentele programate, recomandă preoților ca înainte de Împărtășanie să se spele pe mâini cu apă și săpun, pregătirea și administrarea sfintei Împărtășanii să fie în condiții de igienă totală, evitarea strângerii de mână neurmată de igiena mâinilor, igienizarea și dezinfecția suprafețelor de mediu, a obiectelor (icoane și cruci) cu dezinfectanți după fiecare celebrare publică“.

Aș fi curios să aflu cu câte mănuși de protecție și cu câte măști la bot numără seara domnul Bănescu banii strânși din milogeală de la oameni.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Pentru cei care au deschis mintea mai tarziu: Daca biserica si credinta e o alegere a fiecarui om, de ce platesc eu alegerea altora?

 2. #2

  Dan MV Chitic, iti doresc sa iei un trafalet in gura!

 3. #3

  biserica (mai ales cea ortodoxa romana ) a fost in ultimul secol o adunatura de personaje lacome si imbecile, gata sa linga orice regim politic care ii proteja ; o mina spala pe alta e precept vechi dinaintea utilitatii lui anti epidemice).
  De la informatori benevoli ai securitatii pina la ai SRI-ului, aceasta adunatura vetusta si rau mirositoare ar trebui desfiintata de orice stat modern ; averile imense trebuie confiscate si membrii ei condamnati pentru inselatorie in forma continuata daca nu pot produce dovezi irefutabile ca sint reprezentantii a cuiva care nu exista decit in mintile lor bolnave de agoniseala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]