Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

BOR, această infinită rușine

Zoom BOR, această infinită rușine

Ce infinită rușine este BOR!

Nu sunt client al BOR, dar dacă aș fi, după pandemia asta, mi-aș schimba provider-ul de divinitate.

Vasile Bănescu, această entitate rătăcită în contemporaneitate pe post de purtător de cuvânt al BOR, a trăit în aceste zile din acces de vomă în acces de vomă: „E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor“.

Nici măcar o clipă, în toate aceste zile, BOR și acest Bănescu (cum altfel?) nu au spus, cu subiect și predicat, ce face BOR, ce măsuri vor lua preoții pentru ca enoriașii să fie protejați. Toate pozițiile publice au fost agresive, nu cumva cineva să știrbească din autoritatea Bisericii, nu cumva Biserica să fie silită să facă sau să spună ceva. BOR s-a comportat exact ca acei imbecili care cred că mereu e vorba despre ei, care se pun de fiecare dată în centrul chestiunii, oricât de gravă, de dramatică ar fi situația pentru alții. Oo, da, inversul empatiei.

Episcopul Virgil Bercea al Bisericii Greco-Catolice a trimis următorul comunicat: „Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea, ținând cont de sfaturile și recomandările MAI, dispune anularea participării preoților și a credincioșilor la toate evenimentele programate, recomandă preoților ca înainte de Împărtășanie să se spele pe mâini cu apă și săpun, pregătirea și administrarea sfintei Împărtășanii să fie în condiții de igienă totală, evitarea strângerii de mână neurmată de igiena mâinilor, igienizarea și dezinfecția suprafețelor de mediu, a obiectelor (icoane și cruci) cu dezinfectanți după fiecare celebrare publică“.

Aș fi curios să aflu cu câte mănuși de protecție și cu câte măști la bot numără seara domnul Bănescu banii strânși din milogeală de la oameni.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Pentru cei care au deschis mintea mai tarziu: Daca biserica si credinta e o alegere a fiecarui om, de ce platesc eu alegerea altora?

 2. #2

  Dan MV Chitic, iti doresc sa iei un trafalet in gura!

 3. #3

  biserica (mai ales cea ortodoxa romana ) a fost in ultimul secol o adunatura de personaje lacome si imbecile, gata sa linga orice regim politic care ii proteja ; o mina spala pe alta e precept vechi dinaintea utilitatii lui anti epidemice).
  De la informatori benevoli ai securitatii pina la ai SRI-ului, aceasta adunatura vetusta si rau mirositoare ar trebui desfiintata de orice stat modern ; averile imense trebuie confiscate si membrii ei condamnati pentru inselatorie in forma continuata daca nu pot produce dovezi irefutabile ca sint reprezentantii a cuiva care nu exista decit in mintile lor bolnave de agoniseala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]