Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Burnei Pop operează învățământul românesc

Zoom Burnei Pop operează învățământul românesc

De cât de puțin a avut nevoie Liviu Pop ca să se facă de râs! Oho, știam că e varză, dar credeam că va fi mai greu să-l faci de rahat în fața lumii. Nu, a fost extrem de ușor, omul nostru nu știa de ce se scrie, când se scrie, ”copiii” cu trei ”i”.

După ce nu ai avut manuale, după ce se plâng oamenii de școli neautorizate și după ce, înainte de începerea anului școlar, singura problemă în București și prin țară a fost ”moda” asta nouă cu autobuzul care să îi ducă pe elevi la școală.

Dacă aș avea un leu pentru fiecare știre cu ”Microbuzul care trebuia să-i ducă pe elevi la școală din comuna X stă parcat în fața Primăriei pentru că nu sunt bani să angajeze șofer”, probabil că acum m-aș fi putut retrage pe o insulă undeva în calea uraganului Irma.

Și ca și cum dezastrul nu ar fi definitiv, Pop a anunțat că pregătește o nouă Lege a învățământului. Pop. Am simțit același gol în stomac pe care l-aș fi simțit dacă Grapini ar fi spus că a terminat calculele și, într-adevăr, omul poate ajunge pe Soare. Ăsta e Pop și asta e reforma lui… Nu poți să stai liniștit gândindu-te că Pop are pe altcineva în spate care îi face calculele. Pe cine? Pe Cati Andronescu? Adică, na, Dragnea îl avea în spate pe Vâlcov când calcula deficitul și viitorul.

Ce trebuie să facă Pop ca să fie demis? Înțeleg, omul e o emanație de partid, în sensul că pare făcut de partid, în laboratoarele din Kiseleff: agresiv cu dușmanii zilei la Antena 3, ridicător de mână la toate porcăriile partidului, cu privirea în podea de fiecare dată când trece șeful, oricare ar fi el, dar cred că se găsesc și alții pe-acolo, cu o oarecare consistență.

Mare lucru, mă rog, nu are ce să mai strice la educația românească, măcar dacă învățătorii și profesorii vor înțelege ceva din măririle de salarii și tot ar fi ceva. Dar asta nu are nici o legătură cu ministrul Pop.

E groaznic să te gândești, totuși, că Pop va face o reformă. Simți aceeași strângere de inimă ca atunci când s-a anunțat că Burnei s-ar reapuca de operat din nou.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]