Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Când Băluță e decis să cucerească noi teritorii publice

Zoom Când Băluță e decis să cucerească noi teritorii publice

Poți zice orice despre Daniel Băluță, omul care trage sforile în sectorul 4, dar nu poți zice că-i prost. Pînă la urmă, omul e un politician liber, iar asta e o dovadă suficientă. Căci fiți atenți aici schemă. La finele anului trecut, Băluță decide să scoată la mezat un contract pentru amenajarea, întreținerea, extinderea și modernizarea domeniului public. Mă rog, ce căuta acolo extinderea domeniului public din sectorul 4 nu-i foarte clar, dar să nu ne pierdem în detalii. Cert este că omul a pus la bătaie vreo 5,7 milioane de lei plus TVA, bani care ar fi trebuit să fie cheltuiți în următorii patru ani. Contractul, deloc surprinzător, a fost cîștigat de către ADP Sector 4 SA, adică fix de firma deținută de administrația pe care o conduce, în data de 10 decembrie. Că, deh, e mai simplu așa, dă la firma Primăriei, au și ăia bani, și se ocupă ei de cumpărat ce trebuie de la cine trebuie. Ei bine, în urmă cu cîteva săptămîni, iaca surpriza, apare și primul contract subsecvent. Adică primii bani din cei 5,7 milioane ce urmau să fie cheltuiți în patru ani iau calea ADP. Iar acest prim contract are o valoare de 4,2 milioane de lei plus TVA. Adică pentru toți ceilalți trei ani mai rămîn vreo 1,5 milioane pentru amenajat, întreținere și alea-alea pe spațiul public. Că, deh, anul ăsta e an cu alegeri, nu? Iar dacă se realege, mai vede el ce și cum și de unde mai găsește ceva lovele. Iar dacă nu iese, atunci nu mai e treaba lui. Frumos, nu? Orișicum, așteptați-vă să se apuce omul serios de plantat panseluțe și alte cele. Cît despre „extins” domeniul public, probabil că e vorba de o extindere pe verticală, în sensul acelor borduri puse peste alte borduri, puse peste alte borduri. Dar o să fie frumos. Asta, desigur, dacă nu-i strică criza asta tot programul.

1 comentariu

  1. #1

    Un alt idi.. Macar (stiu, suna ca aia care iau ulei da voteze) Pie(done) si-a luat neshte meleoane da’ a facut chestia cu transfomatoarele in 2010..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale