Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Când i se face de muncă lui Orban

Zoom Când i se face de muncă lui Orban

Mă așteptam să fie primită cu mai multă revoltă aiureala lui Ludovic Orban cu munca funcționarilor de la Guvern. Mai glumim de vopseaua din păr, de datul în tiribombe cu băbuțe pe la bâlciuri comunale, dar la un moment dat ți se apleacă.

Nu mi se pare nimic de glumă când Orban spune așa: “Aseară m-am întors la 9,30 în Guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de muncă, dacă ministrul și premierul muncește, orice om chemat trebuie să fie la muncă”.

Cum poți gândi, într-o țară din UE sau într-o țară din lumea civilizată, că tu, ca șef de instituție (căci asta e Orban), poți chema oamenii la muncă atunci când vrei, când ți s-a făcut ție de muncă sau de stat la birou?

Vorbim toată ziua de legi, de stat de drept, de faptul că nimeni nu poate manevra legile în interes propriu sau să le încalce în vreo formă, apoi, când ne vedem șefi, ce să vezi, uităm de baronul Oprișan sau nu știu care și ne comportăm ca atare.

Sau, de fapt, toată treaba cu legile își are doar acea funcție pur butaforică în spectacolul anticorupției? Pentru că, nu-i așa, corupți sunt doar ceilalți.

Și tot nu ar fi nimic asta, dar e un soi de șantaj, de amenințare la mijloc. Din pricina raportului de putere presupus între premierul unei țări și funcționarii Guvernului, se subînțelege că funcționarii care nu sunt dispuși să muncească noaptea la 11 ar putea fi zburați din funcții.

Mă rog, despre cheful de muncă al lui Orban se poate vorbi și mai aplicat. Spre exemplu, în 2009, Institutul pentru Politici Publice făcuse o statistică cu chiulangiii din Parlament: Ludovic Orban era pe locul 4, cu doar 7% prezențe la votul final pe legi. Directorul Institutului pe atunci era doamna Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]