Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Capital rusesc fără frontiere în parcul tehnologic de la Cluj

Zoom Capital rusesc fără frontiere în parcul tehnologic de la Cluj

Ion Sturza este personajul care va investi 20 de milioane de euro în singurul parc tehnologic din România, la Cluj-Napoca. Investiţia va veni printr-un off-shore numit Fribourg East Investments, înregistrat la Limassol, în Cipru. Off-shore-ul este condus de Ion Sturza, iar capitalul este rusesc şi secret. Considerat de cunoscători drept fost agent KGB, Sturza a ajuns prim-ministru al Moldovei, iar ulterior director general la Rompetrol-Moldova şi consul onorific al Kazahstanului la Chişinău.

Sturza este personajul-cheie care a intermediat vânzarea grupului Rompetrol consorţiului ka­zah KazMunai Gaz. Oameni mult mai bine informaţi decât noi pretind că operaţiunea de mântuire a Rompetrol a fost supravegheată îndeaproape de Marea Lojă a Rusiei (MLR), dat fiind faptul că Sturza este personaj de frunte al masoneriei moldoveneşti, care are strânse legături cu MLR. Aşa se face că fratele lui Anatol Andreevici Coman, fost ca­dru KGB şi şef al Marii Loji Masonice din Moldova, a devenit director în Rompetrol Chişinău, iar Mihaela Chirovici, soţia fostului şef al Marii Loji Naţionale din România, Eugen Ovidiu Chirovici, a fost director la Rom­petrol Bucureşti, întărind zicala masonică „Frate-frate, mai ales că petrolu-i pe bani!“.

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    Fantastic! Marea Loja, KGB , capital rusesc, ect. Ma „mindresc” de atentie…Mai ales, ca sunt „mentionat” pe pagina cu Mircea Dinescu, pe acre il consider un prieten. El sar „bucura”, daca ar citi atent. Daca doriti detalii espre cele mentionate
    , va stau la dispozitie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint