Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Căpitanul generalilor

Zoom Căpitanul generalilor

Cine crede în biografia oficială a președintelui Băsescu se înșeală. El s-a născut, de fapt, în laboratoarele de genetică aplicată, imediat ce oița-clonă Dolly a fost considerată un succes. Pur și simplu nu ai cum obține altfel un Traian Băsescu. Un organism atît de bine construit pentru lupta politică nu se poate naște dintr-o mamă pămînteană, așa cum a făcut Iisus Hristos. Țineți minte creatura din Alien, cea care își transformă adversarii în pastă de mici? E posibil să fie verișoară primară cu președintele nostru. Neobosit și indestructibil, Băsescu pare să aibă în compoziție mai mult titaniu și poloniu decît rezervele naturale ale Rusiei. Dacă ar fi fost film, ar fi fost Greu de ucis 4. Dacă ar fi fost vehicul, ar fi fost tancul T 72. Dacă ar fi fost băutură, ar fi fost alcool sanitar. Dacă ar fi fost animal, ar fi fost porc țepos tăvălit prin venin de cobră, iar dacă ar fi fost om, ar fi fost el însuși.

Lupta ca activitate în sine, conflictul ca proiect de țară și războiul ca ocupație permanentă sînt conceptele ce definesc filozofic natura iremediabilă a lui Traian Băsescu. Cu puțin înainte ca făptura sa atomică să intre în coliziune cu sfîrșitul mandatului, părintele națiunii pune la cale noi bătălii. Lunea trecută au fost înaintați în grad mai mulți androizi din SRI. Trebuie doar defalcați pe căprării ca să le înțelegi meritele și misiunile viitoare. Avansarea generalului Dumitru Cocoru, cel care se ocupă de aspectele juridice privind, printre altele, și mandatele de ascultare, poate fi un indiciu. După cum avansarea colonelului Dumitru Dumbravă, șeful structurii de cooperare cu DNA, poate fi altul. Nu trebuie lăsate la o parte avansarea colonelului Stoica, însărcinat cu ofițerii acoperiți, sau cea a colonelului Zărnescu, obișnuit să se ocupe cu interceptările.

Instinctul de prădător îl împinge pe Traian Băsescu să-și ascută ghearele și dinții. Ca să muști din burta pufoasă a baronilor PSD ai nevoie de o haită cu dantura adusă la zi. Înșfaci cu caninii SRI și mesteci cu molarii DNA. Iar colții de general – se știe – sînt mai devotați decît colții de colonel.

Acest război e conceput să producă preponderent groază și abia după aia un picuț de sînge. Arestările de o noapte, două, sînt, pînă la urmă, niște cicatrici ușor de vindecat, odată ce inculpatul revine în libertate, sub oblăduirea banilor pitiți. Dar imaginea stenogramei-himeră, cu ghearele scoase și colții rînjiți, gata să-ți scoată mațele în public și să-ți arunce cadavrul politic în abis, îi ține pe liderii politici într-o așteptare la fel de tensionată ca finalul filmelor cu vîrcolaci.

Traian Băsescu e un iscusit negustor de spaimă, un angrosist de coșmaruri care a înregistrat profituri politice uriașe din comerțul psihologic cu dosare. Pozele dușmanilor săi din față și profil stau prinse pe planul de recoltă cu piuneze aflate în dotarea SRI și DNA. Faptele și șoaptele acestor oameni, nu mai hoți și mai ticăloși decît prietenii președintelui, sînt accesibile și utilizabile în carnagiul judiciar programat în vară.

O paralizie înfricoșată a rigidizat corpul politic și economic al României. De groaza dosarelor, nimeni nu mai semnează aproape nimic, iar timpul curge din nou în paguba noastră. Laolaltă cu hoții de pretutindeni, viața noastră s-a pus iarăși pe așteptat, ca și cum menirea existenței românești e, de douăzeci de ani, să stea după curul alegerilor.

1 comentariu

 1. #1

  E foarte bine că e aşa. Personal, îmi doresc că după Băsescu să vină un alt “predator” care să-l ia la scuturat şi pe el împreună cu clica lui. Şi aşa mai departe, poate le intră în cap că dacă fură, după terminarea mandatului se vor uita mereu peste umăr.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]