Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Capul pierdut, sabia nu-l taie

Zoom Capul pierdut, sabia nu-l taie

O fetiță de 8 ani, aflată în vacanță în Suedia, a găsit o sabie veche de 1.500 de ani pe fundul unui lac. Deși descoperirea i-a bucurat pe arheologi, întrebarea care se pune este ce căuta interlopul din Craiova care și-a pierdut sabia, acum 1.500 de ani, în Suedia.

Președintele Interpolului, Meng Hongwei, a dispărut în mod misterios în timpul unei vizite în China natală. Credeați că partidul uită, tovarăși? Partidul nu uită niciodată, tovarăși, și nici nu iartă! Cineva trebuia să plătească pentru ce-a pățit Elena Udrea din cauza Interpolului.

Persoane neidentificate au prădat o vie întreagă aflată la marginea satului Deidesheim, din sudul Germaniei, operînd un utilaj de recoltat struguri și fugind cu aproape două tone de boabe. Să nu vă mai aud deci că-i lăudați pe nemți ce cinstiți sînt. Se fură și la ei ca-n codru, ca și la noi. Dar măcar la ei se fură automatizat și profesionist. Nemțește, am putea spune.

Trei doctori din India au fost amendați pentru scrisul lor indescifrabil. Cei trei ar fi trebuit să ofere rapoarte medico-legale în mai multe procese, dar pentru că nimeni nu înțelegea documentele, judecătorul a hotărît să-i penalizeze pentru obstrucționarea Justiției. Cu siguranță, doctorii respectivi și-au pierdut încrederea legii, dar au cîștigat respectul etern al colegilor de breaslă, care au jurat să respecte jurămîntul mai puțin cunoscut al lui Hippocrat: “Să nu completezi documente lizibile”.

Tot în India, un șofer de autobuz a fost dat afară după ce a apărut într-o filmare în care își lasă maimuța să conducă mașina. Filmulețul pare c-a fost distribuit în special printre șoferii de taxi din București, care cel mai probabil au inventat această practică amuzantă și complet sigură.

Oamenii de știință avertizează că ne apropiem vertiginos de momentul în care vom scăpa complet planeta de sub control și că pagubele sînt ireversibile. Desigur, veștile nu sînt proaste chiar pentru toată lumea. De exemplu, gîndacii de bucătărie stau pe margine și urmăresc totul cu atenție și îngrijorare, încurajîndu-ne din cînd în cînd să terminăm ce-am început și să le facem loc.

O asociație studențească din Marea Britanie îi încurajează pe membrii săi să nu mai aplaude la întîlniri pentru că zgomotul puternic ar putea să-i tulbure pe unii studenți mai slabi de înger și chiar să-i îngrozească pe cei mai introvertiți. N-am vrea să știm ce fac studenții ăia sensibili cînd tună, latră un cîine sau se pornește o alarmă. Asta e doar între ei și femeia de serviciu care face curat după ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O, ce veste minunate!

  11 decembrie 2018

  Ultraliberalul Macron s-a comportat ca un peștișor de acvariu dispus să facă ordine în ocean. Adică să-i scutească pe marii rechini de taxa pe pradă și să le mărească guvizilor […]

 • Manu militari

  11 decembrie 2018

  Un grup organizat de generali SRI înfășurat, ca un fular de postav, în jurul președintelui Iohannis, la Alba Iulia. O imagine-stigmat, rămasă pe umărul Centenarului, în lipsă de altceva mai […]

 • Cel mai lent din curtea școlii

  11 decembrie 2018

  În decembrie 2015, Klaus Iohannis era pe val. Sărbătorea un an de la preluarea mandatului prezidențial și reușise să scape de guvernul PSD condus de Ponta, instalând un guvern tehnocrat. […]

 • În mahalalele istoriei

  4 decembrie 2018

  În vreme ce stafia miliardarului Soros stă cu ochii pe fostele țări socialiste ca nu cumva guvernanții să bage nechezol în rația noastră de libertate, Karl Marx și-a scos și […]

 • Cîinii de pază ai Securității

  4 decembrie 2018

  Samsarul agrar Adrian Rădulescu, valetul moșierului de la Nana și fost parlamentar PDL, a recunoscut controlul serviciilor asupra listelor de candidați. “Nu l-am adus noi, l-au adus Serviciile și ni […]

romania100