Gen Casă de Cotnari
Oana Roman (persoană care adoră să păstreze proporțiile): “Modernitatea, toleranța și spiritul liber au intrat în Casa Regală a Marii Britanii pentru totdeauna! Un exemplu pentru toată omenirea! Și pentru țara asta a noastră plină de rasiști, antisemiți și extremiști înapoiați! La noi, așa-zisa Casă Regală a renegat singurul membru care ar fi reușit să facă un moment asemănător pentru România! Păstrînd proporțiile, bineînțeles!” (Libertatea, 19 mai)
Păstrînd proporțiile, să compari o instituție veche de o mie de ani cu o glumă recentă a istoriei e ca și cum ai compara foie gras-ul cu șaorma de pui. Dar pe cine păcălim? Șaorma de pui place oricărui om. Păstrînd proporțiile.
Gen Sînt cetățean american și am drepturi
Carmen Harra (american clairvoyant): “Sînt cetățean american, nu ai dreptul să mă abuzezi verbal. Cum îți permiți să mă faci mincinoasă? Cine îți dă dumitale dreptul? Să-ți fie rușine! Nu meriți să fii cadru medical! Femeie bătrînă și fără minte, asta ești. Am 133 pulsul, chemați o ambulanță!” (Antena 1, 19 mai)
Nu știm exact cum s-a terminat acest scandal amuzant între ilustra Carmen Harra și Monica Pop, doctorița de ochi. Cert e că ambulanța n-a ajuns niciodată, pentru că cineva a uitat unde e și a sunat la 911 în loc de 112.
Gen Mesaje de dincolo de raft
Cora Mizil (nevasta lui Serghei Mizil): “Am simțit mereu energii, dar nu m-a preocupat. La un moment dat, m-am dus la un supermarket și am stat ceva, pentru că la un moment dat am intrat într-o stare și am auzit voci, n-am găsit explicații. Bineînțeles că primul lucru la care m-am gîndit a fost că aveam o variație hormonală. A fost un mesaj clar, am simțit mesajul de la cap pînă la inimă, mi s-a făcut pielea de găină. Am impresia că trebuia de mult să mă apuc de treaba asta. Acum acord consiliere de două ori pe săptămînă în acest sens.” (Libertatea, 18 mai)
Fără îndoială, supermarket-ul cu pricina era Cora Pantelimon, redenumit Cora Mizil între timp. Cît despre energiile de la raft, nu e imposibil să fi fost niște conserve expirate de fasole, care începuseră să vorbească între ele.
Gen Stima noastră și mîndria, Miron Cozma și iubirea
Miron Cozma (Don Juan cu tîrnăcop): „Am primit cadouri și de la femei și este chiar o mîndrie bărbătească și pot să o spun cu toată splendoarea pentru că ce e mai splendid decît o femeie frumoasă care îți mai face și cadouri? Este deja apogeul unei relații chiar și de prietenie, nu neapărat amoroase.” (Libertatea, 17 mai)
Poate, pînă la urmă, toată lumea a înțeles greșit mineriadele. N-au fost niște barbarii de nedescris organizate la comandă politică, a fost doar o strategie foarte complexă a lui Miron Cozma de a cunoaște femei din București, de a le ține de mînă cu forța și de a le dărui o panseluță la Universitate. Asta da prietenie, nu neapărat amoroasă.