Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Caz grav de pupinturism

Zoom Caz grav de pupinturism

Ministrul Turismului, Florin Jianu, a încercat o lovitură de secretar de stat. Mai exact a vrut să-l decapiteze pe Răzvan Filipescu, șeful Autorității Naționale pentru Turism, funcție cu rang de secretar de stat.

Istoria e simplă și cu siguranță se va repeta: în luna mai, prin Ordinul de ministru nr. 638, Jianu l-a transformat pe Filipescu în servitor. Orice inițiativă a șefului ANT trebuia aprobată de către ministrul Turismului – de la finanțări de campanii publicitare, participări la tîrguri și evenimente de profil, pînă la apariții în presă.

Pe holurile ministerului însă, clevetitorii de serviciu vin însă cu o ipoteză pe cît de mare ca sumă, pe atît de credibilă: între cei doi ar fi vorba de banii de promovare a brand-ului de țară, zerouri care astăzi stau în pixul șefului ANT, Filipescu. De curînd, spre exemplu, a fost vorba de 55 de milioane de euro. Cum tinerețea este o virtute și cum în pușcăriile din România sînt cazați cei mai mulți tineri din UE, cei doi șefi fac un complicat joc între frică și oportunitate.

Cert este că, la mai puțin de o lună de la semnarea ordinului, ministrul Jianu îl anulează printr-un alt ordin. Cum naiba să nu pierzi războiul turismului cu Bulgaria cînd primești asemenea ordine?

De ce a anulat Jianu primul ordin? Am putea accepta răspunsul dat de însuși Filipescu: “Ordinul a existat și acum nu mai este în vigoare”. Am putea, dar, pentru că nu sîntem tîmpiți, n-o s-o facem. În schimb, vom apela la aceleași minți clevetitoare, dar atît de bine informate. Atît Filipescu, cît și Jianu fac parte din desantul de Pontajugend cu care prim-ministrul vrea să conducă țara. Cum numai încă un scandal legat de bani i-ar fi trebuit acum prim-ministrului, Ponta i-a luat pe cei doi de mînă și i-a dat cap în cap. Exact cum ar fi ciocnit oricare două zerouri ale celor 55 de milioane de euro disputate mai devreme.

Ce se întîmplă?

Se întîmplă că Jianu simte nevoia să facă ceva. Orice. Iar asta este, poate, cel mai rău lucru care i se poate întîmpla turismului românesc de la numirea sa în funcție.

Pînă acum, realizările ministrului Jianu seamănă leit cu realizările Mariei Grapini. Asta poate și pentru că sînt ale ei. E vorba de Legea IMM-urilor sau Legea tichetelor de vacanță, ambele venite peste el din negurile mandatului lu’ aia zîmbitoare și agramată.

Și totuși, ministrul Jianu a făcut și el ceva. Spre exemplu, a întîrziat. Dovadă stau fețele lungi ale ambasadorilor Turciei și Germaniei care căutau cu disperare un aparat de ras pe culoarele ministerului în așteptarea ministrului nostru. Și a mai făcut ceva: s-a înconjurat de un alai de consilieri. Se zice că Jianu atrage consilieri la fel cum Mazăre atrage fete cu poza încă umedă pe buletin sau cum Angelina Jolie atrage copiii din lumea a treia.

Tot ministrul Jianu este cel care a intrat în istoria dezvăluirilor făcute în direct la teve cînd, invitat la RTV, a spus: “Vă dau o informație în premieră la televiziunea dumneavoastră: marți sau miercuri plec la mare”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

 • O democrație din ce în ce mai îndepărtată

  15 septembrie 2020

  În urmă cu patru ani și jumătate, Ludovic Orban devenea victima neinocentă a DNA, visul de a fi zdrobit în alegerile locale de Gabriela Firea fiindu-i întrerupt de finanțarea ilegală […]

 • O insulă scufundată

  8 septembrie 2020

  Dictatura milităroasă din Belarus, unde un ins scelerat flutură Kalașnikovul într-un lan de fete cu părul auriu, face diferența dintre lacrimi și muci cînd e s-o comparăm cu dictatura medicală […]

 • Generalii Frînă și Abuz la datorie

  8 septembrie 2020

  Puțini muritori pot sta alături de Gabriel Oprea fără să simtă vibrația magnetică a imposturii și tupeului, cîmpul de agresivitate și lăcomie ce iradiază dinspre acel chip cu sprîncene pensate […]

Cele mai citite