Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cazare la mare înălțime. Hotelul Castel Dracula, Pasul Bârgăului

Zoom Cazare la mare înălțime. Hotelul Castel Dracula, Pasul Bârgăului

Pentru că m-am săturat ca această rubrică să fie mereu acuzată de sărăcie (”Cine se cazează, mă, în sărăciile tale de refugii, fără pat, fără masă, fără nimic?!”), am s-o dau pe fiță, și încă fiță grea. Uite așa, ca să vă-nvățați minte!

Unde: Pe DN 17, care face legătura între Transilvania și Bucovina. Șoseaua dintre Pasul Bârgăului și Vatra Dornei este foarte bună, dar cea dintre pas și Bistrița e crimă și pedeapsă. În plus, e-n reabilitare, adică stai și la semafoare.

Altitudine: 1116 metri. Onorabil, deși refugiile mele dragi sunt mult mai sus.

Scoruri: Mari. Foarte mari! Cel mai ”ieftin” scapi cu 155 de lei, dacă dormi singur în cameră dublă, ca triștii. Dacă dormi cu prietena ta, marci 195 de ron. Dacă vrei într-adevăr s-o impresionezi, iei apartamentul ”Quincey Morris” la simbolica sumă de 380 de lei pe noapte. Mult succes!

Întrebare: WTF is Quincey Morris?!?!

Fiță: Ăsta e doar începutul, că doar n-ai bătut atâta drum ca să te-nchizi în cameră și să tragi aghioase! Nu, domnule: ai dormit, cobori în cramă și te pui pe chef. Nu vrei în cramă? Atunci în restaurant! Nici în restaurant? Atunci pe terasă! Nici? Atunci în salon (fiță grea). Mă întrebi pe mine? Uită de toate astea și suie-te-n turn, unde e un bar cu vedere la munți. Pentru asta ai venit aici, nu?

Fița dincolo de fiță: Bunînțeles că un asemenea loc (făcut de comuniști, exploatat de capitaliști, en passent fie spus) oferă o grămadă de istețeli ”folclorice”, total exotice. Nu numai pentru turistul britanic, dar și pentru mine, care-am crescut la stână: ”Ce e asta?”, întreb. ”Bulz”, vine răspunsul. Îhî!

1 comentariu

  1. #1

    hotelul asta nu e nicidecum „fitza” , e un kitsch in toata regula. un hotel de 3* -, conditii modeste, servicii proaste si un design odios. mai bine povestesti despre „saracii” la mare inaltime.
    in asa zisa „camera a groazei” ai fost? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint