Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce i-a trecut victimei prin cap? Toporul!

Zoom Ce i-a trecut victimei prin cap? Toporul!

 ► Un tînăr (30 de ani) din Sighetul Marmaţiei s-a spînzurat în apartament; G. Filipoiu (58 de ani) din comuna argeşeană Bascov a făcut la fel, dar în mansarda casei, spre deosebire de Vasile Lupu (20 de ani) din Popricani, Iaşi, care a ales să se atîrne de un stîlp, şi de un alt domn (50 de ani) care şi-a zis că nu-i trendy să te spînzuri acasă, a plecat pe litoral şi s-a atîrnat într-un grajd. Astea, doar în ultima săptămînă! Şi cînd te gîndeşti că inclusiv de 1 Decembrie s-a vorbit despre lupta seculară a românilor pentru neatîrnare…

 ► Încă un compatriot (45 de ani, Dărmăneşti, Bacău) a venit beat acasă, s-a certat cu o rudă (ma­ma), a luat un cuţit şi a omorît-o. Ar merge rubrica „În ultimele zile au venit beţi, au făcut scandal şi şi-au bătut/ucis măcar o ru­dă următorii“, cu listă: „Gică, Hîrlău, cuţit, soacră“, „Relu, drujbă, soră“ (cînd nu apare localitatea se subînţelege Vaslui). Iată şi un caz concret: „Bărbat, 50, Gorban, Iaşi, topor, cap, prieten de pahar, 45“. Ar trebui să scriem şi de ce, dar e greu să ştii ce-i trece agresorului prin cap; se cunoaşte doar ce i-a trecut victimei prin cap: toporul, pe care i l-au scos medicii de la Urgenţe!

 ► Un domn de 60 de ani din Valul lui Traian l-a împuşcat pe altul cu un pistol cu bile de cauciuc „după ce a tras mai multe focuri în plan vertical“, aşa scrie în comunicatul oficial. În cîmpul gravitaţional al Pămîntului tra­iectoria unui corp (inclusiv glonte) a­runcat în orice direcţie va fi într-un plan vertical. Focurile trase în iepuri, fazani, cîrtiţe, vecini sau rude sînt în plan vertical, dar oficialii preferă „un foc în plan vertical“ ca să nu folosească banalul „un foc în sus“. Aşadar, un domn a tras în altul, iar presa a pus titlul „Bărbat rănit după ce a fost împuşcat de viitorul său socru“, care nu pare prea fericit ales: ar fi mers „de fostul viitor socru“, fiindcă nu-mi imaginez că îi mai arde omului de o aşa înrudire!

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint