Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

Zoom Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

“Afară cu Uber, nu e normal să vină toți provincialii să ne ia pîinea de la gură! Bucureștiul pentru bucureșteni!”, au strigat taximetriștii din mașinile lor cu numere de Ilfov.

“Uber face taximetrie, nu car-sharing!”, a subliniat un taximetrist în timp ce explica unui client: “Te iau numai dacă mergi unde mă retrag!”.

“Vrem eliminarea aplicațiilor și revenirea la strămoșescul dispecerat!”, au scris revoltați taximetriștii pe Facebook, deși nimeni nu înțelege cum au reușit o asemenea performanță. Niște inși atît de supărați pe tehnologie sigur folosesc doar telefon cu disc, patefon, dagherotip și mașini care se pornesc cu manivela. De fapt, ultima nu e neapărat o exagerare.

Imaginea taximetriștilor protestînd lîngă mașini este puternică. Unii ar spune că e la fel de puternică precum mirosul de transpirație din mașini.

Alături de taximetriști au protestat și ecologiștii de la GreenPeace, furioși că popularitatea Uber și Taxify distruge habitatul maimuțelor din taxiurile bucureștene.

Aplicația Uber are nevoie de cel puțin trei secunde pentru a calcula prețul călătoriei. Unui taximetrist bucureștean nu-i trebuie nici măcar o secundă pentru a spune “50 de lei, boss”. Taxi: mai rapid, mai eficient.

Protestul taximetriștilor este sprijinit în toată România: “Mergeți mai departe, veți învinge, așa cum și noi am învins la vremea noastră!”. Semnat: Asociația Birjarilor, Uniunea Sacagiilor, Breasla Lampagiilor, Asociația Dactilografelor și Uniunea Națională a Plutașilor de pe Bistrița.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Deci am înțeles, taximetriștii sunt răi iar uberul e bun. Dar despre respectarea legii nici o vorba în articol. Așa e cu rezistenții ăștia tehnologizati care vor stat de drepți, legea să fie respectată doar de ceilalți nu și de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]