Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

Zoom Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

“Afară cu Uber, nu e normal să vină toți provincialii să ne ia pîinea de la gură! Bucureștiul pentru bucureșteni!”, au strigat taximetriștii din mașinile lor cu numere de Ilfov.

“Uber face taximetrie, nu car-sharing!”, a subliniat un taximetrist în timp ce explica unui client: “Te iau numai dacă mergi unde mă retrag!”.

“Vrem eliminarea aplicațiilor și revenirea la strămoșescul dispecerat!”, au scris revoltați taximetriștii pe Facebook, deși nimeni nu înțelege cum au reușit o asemenea performanță. Niște inși atît de supărați pe tehnologie sigur folosesc doar telefon cu disc, patefon, dagherotip și mașini care se pornesc cu manivela. De fapt, ultima nu e neapărat o exagerare.

Imaginea taximetriștilor protestînd lîngă mașini este puternică. Unii ar spune că e la fel de puternică precum mirosul de transpirație din mașini.

Alături de taximetriști au protestat și ecologiștii de la GreenPeace, furioși că popularitatea Uber și Taxify distruge habitatul maimuțelor din taxiurile bucureștene.

Aplicația Uber are nevoie de cel puțin trei secunde pentru a calcula prețul călătoriei. Unui taximetrist bucureștean nu-i trebuie nici măcar o secundă pentru a spune “50 de lei, boss”. Taxi: mai rapid, mai eficient.

Protestul taximetriștilor este sprijinit în toată România: “Mergeți mai departe, veți învinge, așa cum și noi am învins la vremea noastră!”. Semnat: Asociația Birjarilor, Uniunea Sacagiilor, Breasla Lampagiilor, Asociația Dactilografelor și Uniunea Națională a Plutașilor de pe Bistrița.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Deci am înțeles, taximetriștii sunt răi iar uberul e bun. Dar despre respectarea legii nici o vorba în articol. Așa e cu rezistenții ăștia tehnologizati care vor stat de drepți, legea să fie respectată doar de ceilalți nu și de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • Nimerick al șaișpelea

  26 martie 2019

  Trecu juma’ de veac și poate-un pic. Erai ca un borcan cu loz în plic și-am încercat să îți extrag spre seară ciorapii fumurii de domnișoară cînd mi-ai șoptit cu […]

 • PNL dă testul de intelligence

  26 martie 2019

  PNL și-a chemat tinerii la Sinaia sub protecția Sfîntului Ionescu Quintus, un fost slujitor al Securității, ale cărui turnătorii l-au îngrozit și pe Diavol. Cei ce-și zic urmașii Brătienilor au […]

 • Ce folos că nu-i vreo frumusețe, dacă nici prea smartă nu-i?

  26 martie 2019

  Viorica Dăncilă, scăpată din lesa scurtă de la București, e precum buzduganul trimis de Zmeul Zmeilor să bată de trei ori în ușă, pentru a anunța că urmează ceva. Dar […]

 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

romania100