Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

Zoom Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

“Afară cu Uber, nu e normal să vină toți provincialii să ne ia pîinea de la gură! Bucureștiul pentru bucureșteni!”, au strigat taximetriștii din mașinile lor cu numere de Ilfov.

“Uber face taximetrie, nu car-sharing!”, a subliniat un taximetrist în timp ce explica unui client: “Te iau numai dacă mergi unde mă retrag!”.

“Vrem eliminarea aplicațiilor și revenirea la strămoșescul dispecerat!”, au scris revoltați taximetriștii pe Facebook, deși nimeni nu înțelege cum au reușit o asemenea performanță. Niște inși atît de supărați pe tehnologie sigur folosesc doar telefon cu disc, patefon, dagherotip și mașini care se pornesc cu manivela. De fapt, ultima nu e neapărat o exagerare.

Imaginea taximetriștilor protestînd lîngă mașini este puternică. Unii ar spune că e la fel de puternică precum mirosul de transpirație din mașini.

Alături de taximetriști au protestat și ecologiștii de la GreenPeace, furioși că popularitatea Uber și Taxify distruge habitatul maimuțelor din taxiurile bucureștene.

Aplicația Uber are nevoie de cel puțin trei secunde pentru a calcula prețul călătoriei. Unui taximetrist bucureștean nu-i trebuie nici măcar o secundă pentru a spune “50 de lei, boss”. Taxi: mai rapid, mai eficient.

Protestul taximetriștilor este sprijinit în toată România: “Mergeți mai departe, veți învinge, așa cum și noi am învins la vremea noastră!”. Semnat: Asociația Birjarilor, Uniunea Sacagiilor, Breasla Lampagiilor, Asociația Dactilografelor și Uniunea Națională a Plutașilor de pe Bistrița.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Deci am înțeles, taximetriștii sunt răi iar uberul e bun. Dar despre respectarea legii nici o vorba în articol. Așa e cu rezistenții ăștia tehnologizati care vor stat de drepți, legea să fie respectată doar de ceilalți nu și de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100