Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

Zoom Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

“Afară cu Uber, nu e normal să vină toți provincialii să ne ia pîinea de la gură! Bucureștiul pentru bucureșteni!”, au strigat taximetriștii din mașinile lor cu numere de Ilfov.

“Uber face taximetrie, nu car-sharing!”, a subliniat un taximetrist în timp ce explica unui client: “Te iau numai dacă mergi unde mă retrag!”.

“Vrem eliminarea aplicațiilor și revenirea la strămoșescul dispecerat!”, au scris revoltați taximetriștii pe Facebook, deși nimeni nu înțelege cum au reușit o asemenea performanță. Niște inși atît de supărați pe tehnologie sigur folosesc doar telefon cu disc, patefon, dagherotip și mașini care se pornesc cu manivela. De fapt, ultima nu e neapărat o exagerare.

Imaginea taximetriștilor protestînd lîngă mașini este puternică. Unii ar spune că e la fel de puternică precum mirosul de transpirație din mașini.

Alături de taximetriști au protestat și ecologiștii de la GreenPeace, furioși că popularitatea Uber și Taxify distruge habitatul maimuțelor din taxiurile bucureștene.

Aplicația Uber are nevoie de cel puțin trei secunde pentru a calcula prețul călătoriei. Unui taximetrist bucureștean nu-i trebuie nici măcar o secundă pentru a spune “50 de lei, boss”. Taxi: mai rapid, mai eficient.

Protestul taximetriștilor este sprijinit în toată România: “Mergeți mai departe, veți învinge, așa cum și noi am învins la vremea noastră!”. Semnat: Asociația Birjarilor, Uniunea Sacagiilor, Breasla Lampagiilor, Asociația Dactilografelor și Uniunea Națională a Plutașilor de pe Bistrița.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Deci am înțeles, taximetriștii sunt răi iar uberul e bun. Dar despre respectarea legii nici o vorba în articol. Așa e cu rezistenții ăștia tehnologizati care vor stat de drepți, legea să fie respectată doar de ceilalți nu și de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt