Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

Zoom Cele mai importante știri de la protestul taximetriștilor

“Afară cu Uber, nu e normal să vină toți provincialii să ne ia pîinea de la gură! Bucureștiul pentru bucureșteni!”, au strigat taximetriștii din mașinile lor cu numere de Ilfov.

“Uber face taximetrie, nu car-sharing!”, a subliniat un taximetrist în timp ce explica unui client: “Te iau numai dacă mergi unde mă retrag!”.

“Vrem eliminarea aplicațiilor și revenirea la strămoșescul dispecerat!”, au scris revoltați taximetriștii pe Facebook, deși nimeni nu înțelege cum au reușit o asemenea performanță. Niște inși atît de supărați pe tehnologie sigur folosesc doar telefon cu disc, patefon, dagherotip și mașini care se pornesc cu manivela. De fapt, ultima nu e neapărat o exagerare.

Imaginea taximetriștilor protestînd lîngă mașini este puternică. Unii ar spune că e la fel de puternică precum mirosul de transpirație din mașini.

Alături de taximetriști au protestat și ecologiștii de la GreenPeace, furioși că popularitatea Uber și Taxify distruge habitatul maimuțelor din taxiurile bucureștene.

Aplicația Uber are nevoie de cel puțin trei secunde pentru a calcula prețul călătoriei. Unui taximetrist bucureștean nu-i trebuie nici măcar o secundă pentru a spune “50 de lei, boss”. Taxi: mai rapid, mai eficient.

Protestul taximetriștilor este sprijinit în toată România: “Mergeți mai departe, veți învinge, așa cum și noi am învins la vremea noastră!”. Semnat: Asociația Birjarilor, Uniunea Sacagiilor, Breasla Lampagiilor, Asociația Dactilografelor și Uniunea Națională a Plutașilor de pe Bistrița.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Deci am înțeles, taximetriștii sunt răi iar uberul e bun. Dar despre respectarea legii nici o vorba în articol. Așa e cu rezistenții ăștia tehnologizati care vor stat de drepți, legea să fie respectată doar de ceilalți nu și de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]