Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CFR s-a pus pe curățenia de primăvară

Zoom CFR s-a pus pe curățenia de primăvară

Pentru că, iată, am ajuns în luna martie și mai e puțin până ajunge, de Crăciun, trenul plecat de la București spre Iași, băieții și fetele de la conducerea CFR au decis că e cazul să facă puțină curățenie. Și încă așa, la modul foarte serios, că vorba aia, nu poți să riști să te prindă sărbătorile de iarnă cu gara murdară. Și au decis ei că zona Iași e suficient de mare cît să o împartă în cinci loturi. Contracte cadru, că-i treabă serioasă.  Căci, așa cum vă ziceam, nu e o simplă curățenie. E cu salubrizare, erbicidare, dezinfecție, dezinsecție, tuns boschetul, spălat buzile, ce mai, regim complet. Mai ales că are CFR-ul bani pentru așa ceva.

Și uite așa au fost semnate, în urmă cu câteva zile, cinci contracte. Un prim contract, 1,6 milioane lei, plus TVA, a ajuns la SC Isis Comprest SRL, în timp ce alte patru contracte au ajuns la SC Ghenuța SRL. Care Ghenuța urmează să încaseze, după cum urmează: 2,3 milioane, 2 milioane, 3,9 milioane și 2,9 milioane. În total, CFR a estimat că va plăti pentru salubrizarea spațiilor din Iași undeva la 14 milioane lei. O nimica toată.

Evident, firmele care au reușit să cîștige contractele astea de salubrizare sînt niște firme prietene, aflat la a nici nu mai știm cîtea aventură prin bugetul companiei de stat. Ghenuța SRL e administrată de un domn pe nume Ștefan Ciolpan și, în ciuda problemelor constatate de chiar controalele interne ale CFR, de mai bine de un deceniu are lipici la banii regionalei Iași.

Isis Comprest – ah, ce glumă facilă mergea aici cu terorizat bugetul, dar n-o zicem – e și ea o clientă fidelă a CFR, Regionala Iași. La fel ca și Ghenuța, firma asta – deținută de un domn pe nume Gelu Lupașcu – se lipește la contract după contract. Și, la fel ca în cazul precedentei, chiar compania, în controalele interne, a găsit că nu-i chiar kosher treaba cu ei.

Și, cu toate astea, aproape 3 milioane de euro vor merge la aceleași mici firmulițe, pentru dezinfecții, tuns boscheți și spălat WC-uri. Au să lucească gările din Iași, vă zicem noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale