Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cînd primarul Robu joacă sport cu bugetul Timișoarei

Zoom Cînd primarul Robu joacă sport cu bugetul Timișoarei

Că Nicolae Robu, această extremă ascunsă în iarbă a politicii românești, e un pasionat de sport nu mai e nici un secret. Omul e atît de plin de el încît, vorba aia, are, n-are mingea, el trage la poartă. Și, absolut firesc, Primăria Timișoara, unde Robu centrează și tot Robu dă cu capul, investește în sport, se îngrijește ca bazele sportive din urbe să fie tip-top, Neckermann.

Uite, spre exemplu, numai pentru întreținerea terenurilor de joc și antrenament, cele acoperite cu iarbă naturală, de la baza sportivă „Adrian Stoicov” și de la terenul de rugby ”Gheorghe Rășcanu”, primăria lui Robu dă aproape un milion de lei. Asta după ce, la finalul anului trecut, a fost semnat un contract-cadru, pentru 12 luni de zile, pentru o sumă totală de 891.975 de lei, din care la momentul semnării s-au plătit 200.000 de lei, iar săptămîna trecută au mai fost plătiți alți 212.997 de lei. De toată treaba asta se ocupă SC Lovrintim SRL, o firmă bine ancorată în sistemul de joc al banului public din Timișoara. În spatele firmei se află Sorin Ioan Doda, un domn care face afaceri cu statul, în speță cu Primăria Timișoara, încă de pe vremea primarului Ciuhandu. Ce-i drept, atunci mergea mai mult cu Drufec – firmă care, în ciuda milioanelor de euroi din contracte, a intrat în insolvență în urmă cu cîțiva ani. A revenit însă apoi cu acest Lovrintim, cu care a continuat în buna tradiție a contractelor, obținînd cam tot ce era de obținut în materie de amenajări de spații verzi, locuri de joacă, parcuri și ce mai ținea de iarbă, arbori și boschete.

Și mai mișto e faptul că, atunci cînd nu face afaceri cu Primăria Timișoara, Sorin Ioan Doda, patronul Lovrintim, este și el un pasionat de sport. Ați ghicit, fix de rugby. De altfel, pînă în urmă cu cîțiva ani, omul a fost președinte al clubului RCM UV Timișoara, redenumit  Timișoara Saracens în 2015. Care club își joacă merciurile fix pe terenul ”Gheorghe Rășcanu” unde, după ce va fi tunsă iarba pe banii Primăriei, va merge și Robu să se dea puțin cu mingea și să se filmeze în timp ce marchează un coș de trei puncte, un gol, un eseu, orice, că el marchează orice, din orice poziție.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100