Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine papă vara procese, iarna procesează bani publici

Zoom Cine papă vara procese, iarna procesează bani publici

Repară băieții ăștia de la CNAIR drumurile patriei cu un spor ce l-ar face pînă și pe Manole să roșească de rușine. Iar la cum merg lucrurile, probabil că nu e departe ziua în care, pentru a ne asigura că drumul reparat va ține mai mult de o noapte, o să trebuiască să punem, pe lîngă bitum și asfalt, măcar vreo doi politicieni în drumul reparat. Numai că, spre deosebire de Manole, care oricum nu avea contracte cu statul, băieții de la CNAIR sînt ceva mai inventivi. Și mai schimbă, pe ici, pe colo, numele lucrării. Așa, ca să sune mai frumos. Spre exemplu, reparațiile la DN1 F, în zona Satu Mare, se numesc ”reciclare in situ cu beton asfaltic”, iar ele se fac nu pentru a avea un drum OK, circulabil, ci pentru a fi adus “la caracteristicile necesare unuia de clasa tehnică III”. Of, dar bine că-l fac la clasa tehnică III, că riscam altfel să ne stricăm mașinile la clasa a II-a, unde – știm de la CFR – e nasoleală.

Ei, există mai departe de frumusețea semantică și o componentă financiară în această descriere frumoasă a reparației. Căci, pentru cele trei luni cît ar urma să dureze, ea va scoate din buget ceva mai bine de 17,6 milioane de lei. Bani care, așa cum ați ghicit, vor ajunge la o firmă prietenă, SC Drum Construcții SRL din Sălaj. Firma, patronată de Dumitru Ardelean, era cu ceva vreme în urmă în insolvență – ca urmare a unor meciuri cu altă firmă bugetofagă –, dar și-a revenit, pare-se, cu ajutorul contractelor cu statul. E drept, treaba nu-i nici acum chiar roz, căci firma încă are datorii de peste 30 de milioane, dublu față de valoarea activelor. Bașca, Dumitru Ardelean a fost implicat și într-un ditamai scandalul, în vara acestui an, cu procurori, judecători, partide de vînătoare și relații de prietenie între afaceriști, povești care se întindeau pe vreo cîțiva ani și care acum fac parte dintr-un dosar DIICOT.

Totuși, fiind un client vechi al CNAIR, fidel chiar și fiind în prag de sărbători, CNAIR a decis că e mai bine așa. Pînă la urmă, vorba aia, nici nu mai contează cu cine repară un drum sau altul, că oricum se strică pînă la primăvară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100