Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine sapă freza altuia cade singur în ea?

Zoom Cine sapă freza altuia cade singur în ea?

 ► Cercetătorii zic că resveratrolul din vin păstrează memoria şi previne boala Alzheimer; au dreptate: doi fraţi din Săhăteni, Buzău, au băut toată ziua şi, de la resveratrol, memoria li s-a ascuţit, aşadar şi-au amintit că n-au rezolvat conflictul cu vecinul, legat de un te­ren. Cercetătorii nu indică şi substanţa din vin care i-a făcut să-i dărîme gardul şi să dea peste el în casă. Vecinul a chemat Poliţia, fraţii au plecat, dar s-au întors cu o sapă, iar unul a vrut s-o folosească (nu ca să-i sape prin grădină!). Cel cu sapa are, acum, dosar penal şi pentru port de armă albă, veste proastă pentru ţară: românii n-au să mai pună mîna pe unelte, să muncească, de teamă că şi lopata, tîrnăcopul sau ciocanul sînt arme albe!

 ► Prin lume umblă un asasin în serie căruia victimele nu i-au văzut faţa, oamenii legii nu i-au făcut portretul-robot, care ucide în chipuri nemaigîndite necunoscuţi cu care n-are ni­mic de împărţit: e ceasul rău şi nici nu bea! El l-a pus pe Tiberiu K. (51 de ani, Sighetu Marmaţiei) să urce pe scară ca să schimbe un bec, apoi să cadă de la patru metri. Unii paraşutişti au căzut de la mii de metri cu paraşuta nedeschisă şi au supravieţuit; ceasurile lor erau, pesemne, mai bune decît al lui. Optimiştii ar putea spune că omul a avut, totuşi, noroc: alţii si­gur s-ar fi şi curentat la dulie înainte de cădere!

 ► Vara, la Eforie răsună veselia turiştilor; iarna nu-s turişti, iar localnicii se plictisesc; doi minori, un băştinaş şi unul din Agigea, s-au luat la harţă într-un WC de bar. Pesemne că disputa a fost teritorială, gen „Bă, ai plătit taxă de staţiune să vii aici?“. Cocoşeala nu s-a o­prit în WC; ambii şi-au sunat măcar un prieten. La ştiri s-ar fi spus că au urmat „scene desprinse, parcă, dintr-un film cu bătaie generală în local“. În timpul scenelor, un tînăr de 18 ani l-a pocnit cu un bolovan pe altul, de 22, şi l-a băgat în Spitalul de Urgenţă, apoi în Cimitirul de Veşnicie. Criminalul de 18 ani e arestat pentru omor calificat; asta arată că, totuşi, există tineri români care au o calificare!

Publicat în Cațavencii, nr. 50, 19-25 decembrie 2012

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint