Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cîntece cu cuţitu-n pîntece

Zoom Cîntece cu cuţitu-n pîntece

 ► Echipa psihologilor susţine prăpastia dintre generaţii, diferenţele dintre părinţi şi copii; selecţionata poporală insistă că tot ce naşte din pisică mănîncă şoareci (deşi mîţa soţiei consumă doar crănţănele). Meci pe teren neutru: la Revetiş, Arad, un tînăr a băut cu tatăl său (asemănare); fiul a băgat în el zece litri de bere, tatăl a mers pe coniac (deosebire), dar ambii s-au îmbătat (asemănare). Fiul şi-a pocnit tatăl cu toporul (deosebire); amândoi au căzut, inconştienţi (asemănare): tatăl, de la lovitură, iar fiul, de la bere (deosebire). În ultimul minut de joc, tatăl a ajuns în spital, iar fiul în anchetă: deosebire, iar psihologii preiau conducerea şi cîştigă această partidă viu disputată!

 ► Creatorii de cîntece popu­lare ar sparge topurile cu piesa „Bărbaţii din Botoşani beau, deşi nu prea au bani“. Nu ştim dacă botoşănenii Vasile C. (44 de ani) şi Costache M. (77) aveau sau nu bani, ci doar că au băut la un bar. Nu ştim ce au băut, ci doar că vîrstnicul a început să-l plesnească pe tînăr cu palma peste cap. Tînărul s-a enervat; cel bătrîn a scos cuţitul şi l-a înjunghiat pînă cînd intestinele omului au ieşit să ia o gură de aer de toamnă. Cînd doi se ceartă, al treilea nu cîştigă, neapărat: un prieten al lor s-a băgat să-i despartă şi a cîştigat nişte tăieturi, deci nu vă încredeţi în proverbe! Şlagărul amintit mai sus merge pe un album de muzică populară intitulat „Cîntece cu cuţitu-n pîntece“.

 ► Mihai Boriz din comuna ieşeană Moţca (unde culorile multor case sugerează diversitate etnică), întors din Italia, a aflat de la soţie că vărul Iulian Boriz a înjurat-o, ameninţat-o şi lăsat-o fără două găini. Răzbunarea-i a dovedit lipsă de imaginaţie: a luat la bord alcool, a luat la el un cuţit, apoi l-a tăiat pe văr, care azi împlineşte şapte zile. M-au mirat titlurile din presa noastră, gen „Omorît pentru doar două găini“: aşadar există un fel de mercurial, de care eu nu ştiu? Poate că, normal, la două găini furate se sparge doar capul sau se rup picioarele, iar omorul e de la cinci găini în sus ori de la un viţel sau porc! Pentru o găină se dă foc la magazie sau se omoară cîinele?

Publicat în Cațavencii, nr. 44, 7-13 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint