Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Clanul Dobrițoiu atacă, sub protecția lui Crin Antonescu, Muzeul Țăranului Român

Zoom Clanul Dobrițoiu atacă, sub protecția lui Crin Antonescu, Muzeul Țăranului Român

Ca un stol de corbi, familia Dobrițoiu se rotește pe deasupra României, fiecare membru al ei ochind, pentru a înșfăca apoi cu ghearele, o bucată cît mai profitabilă. Tatăl, Corneliu, fost Ministru al MApN, e un general care și-a cumpărat locuința de serviciu la un preț de opt ori mai mic decît al pieței, deși avea în proprietate o casă. Apoi, pe durata mandatului de ministru a întreținut relații dubioase cu rețeaua generalului impostor Ioan Sîrbu, făcînd numiri ilegale și refuzînd să pună în executare hotărîri ale instanțelor. Mama, Viorica, a ciugulit din palma guvernării PDL, în perioada 2008-2010, contracte de infrastructură în valoare de peste 10 milioane de euro. Fiul, la rîndul lui, a extras și el din buzunarul statului peste 1,5 milioane de euro, fiind cercetat de DNA pentru complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. În prezent, DNA îl urmărește penal și pentru fraudă la referendum, precum și pentru asociere în vederea săvîrșirea de infracțiuni. Ei bine, despre fiu vorbim azi.

Samson Dumitru Dobrițoiu a pus ochii pe Clubul Țăranului, un local cu activități preponderent culturale, care are sediul la parterul Muzeului Țăranului Român. Samson face parte din acea specie de copil-derbedeu căruia părinții îi fac restaurant, fiindcă la facultate e mai greu de ajuns. Peste drum de prada pe care și-a fixat-o, adică vizavi de Clubul Țăranului, Dobrițoiu junior deține localul Collage, un amestec kitsch între Casa di David, Cosa Nostra și Bamboo, unde vin să-și parcheze mașinile scumpe și să mănînce langustine șmecherii democrației. Fiindcă tati e la putere, Samson i-a transmis directorului de la MȚR că familia Dobrițoiu urmează să înșface, peste capul legii, Clubul Țăranului, poate cel mai inimos centru de iradiere culturală din Capitală. Clubul Țăranului e, trebuie spus, invenția lui Adrian Darabană, un absolvent de Litere care, șase ani la rînd a transformat un petec de asfalt într-un soi de ICR bucureștean. În cei șase ani, Clubul Țăranului a găzduit, în cooperare cu Muzeul Țăranului Român, nu numai o berărie boemă, ci și cîteva sute de spectacole de teatru, sute de concerte de muzică tradițională și proiecții de film, lansări de carte, lecturi din opera celor mai importanți autori români, festivaluri de film etno-antropologic, conferințe, simpozioane și seminarii, expoziții de plastică și fotografie, seri culturale internaționale, teatru de păpuși, evenimente adresate, toate, boemei tinere și avangardei culturale. Ei bine, Samson Dobrițoiu, hipsterul urmărit penal, și familia lui, au pus în funcțiune un mecanism politic de rupere abuzivă a contractului semnat de Adrian Darabană cu MȚR. Acționînd prin oamenii din Ministerul Culturii, din PNL și din colegiul director al muzeului, pregătind descinderi ale Gărzii Financiare, transformînd abuziv în parcare curtea interioară a MȚR și amenințînd cu Crin Antonescu, familia Dobrițoiu e pe cale să-și instaleze golănia într-unul din puținele locuri care scăpaseră neatinse. Sau, cel puțin, așa crede ea.

Publicat în Cațavencii, nr. 5(83), 2013

2 comentarii

  1. #1

    Nimic nou sub soarele romanesc;alta turma de golani ,de lichele se inbulzesc la ce-a mai ramas din tara si din bunurile ei.Cita vreme legea are frnele trase ,cit timp derbedeii isi fac numarul fara jena justitiei ,totul e posibil.
    Azi cu cit esti mai prost dar mai obraznic,mai nesimtit ajungi mai sus,mai bine.
    Educatia si bunul simt sunt azi o piedica in cale parvenirii la putere,la parale,la un loc in parlament,oriunde cit mai sus.

  2. #2

    chestia asta e simptomatica pt societatea noastra. trebuie sa facem o scrisoare publica de protest in prima etapa. vedem ce va urma. dar locul asta nu trebuie cedat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint