Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CNADNR a fost luată pe nepregătite de contractele pentru deszăpezire

Zoom CNADNR a fost luată pe nepregătite de contractele pentru deszăpezire

Luna trecută, cînd încă iarna nu luase pe nimeni prin surprindere, băieții de la CNADNR erau atît de derutați de cele peste 10 grade din termometru, precum și de lipsa zăpezii, încît au uitat că administrează niște drumuri naționale, ba chiar și niște bucăți de autostradă. Apoi, însă, și-au adus aminte de ele și, firește, au fost luați pe nepregătite de lipsa unor contracte de deszăpezire. Or, aflîndu-se într-o situație de extremă urgență, au fost organizate cîteva negocieri sumare, fără anunț de participare. Că doar veneau sărbătorile și era grabă mare.

Un prim set de negocieri a avut loc pentru două tronsoane ale autostrăzii A2. La ambele negocieri s-au prezentat cîte două firme, dar a fost acceptată la discuții una singură, SC Reinvent Construct SRL din București, care a și fost declarată cîștigătoare. Astfel, 2.888.859 de lei plus TVA, reprezentînd valoarea contractului pentru deszăpezirile pentru tronsonul 4, și 2.944.769 de lei plus TVA, reprezentînd valoarea contractului pentru tronsonul 5 al A2, vor ajunge în conturile SRL-ului din București.

Un alt set de negocieri s-a purtat pentru drumurile din zona București-Ploiești, căci și aici apăruse o situație de maximă urgență. De data aceasta, însă, la negocieri a venit o singură firmă, SC Rebelis Construcții SRL din comuna Teleaga, județul Prahova. S-a respectat aceeași rețetă, s-au împărțit drumurile în două loturi și au fost semnate două contracte, cu aceeași firmă, în valoare de 5.849.557 de lei plus TVA, respectiv 5.957.545 de lei plus TVA.

O altă rundă de negocieri directe, motivate de aceeași situație de urgență, s-a purtat pentru serviciile de deszăpezire a drumurilor ce țin de DRPD București Sud. Și în cazul acesta, lucrările au fost împărțile în două loturi și două contracte, numai că de data aceasta s-a negociat cu două firme, cîte una pentru fiecare contract. SC Agro Trans Nimi SRL, din Giurgiu, în asociere cu SC Petroconstruct Group SRL, și-au atribuit un prim contract, în valoare de 3.220.449 de lei plus TVA, în timp ce SC Gecor SRL, din București, l-a luat pe al doilea, în valoare de 4.527.067 de lei plus TVA.

Și pentru că o situație neprevăzută nu vine niciodată singură, CNADNR a decis să mai organizeze un set de negocieri, pentru serviciile de deszăpezire ce țin de DRPD București Nord, precum și de zona Pitești. Fiind vorba de o sumă totală chiar mai babană decît precedentele, lucrările au fost împărțite în șase loturi și au fost organizat șase negocieri. Iar în cazul uneia chiar s-a negociat cu două firme. Astfel, la banii CNADNR s-au lipit după cum urmează: SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL a primit trei contracte, în valoare de 4,1 milioane de lei plus TVA, 3,4 milioane de lei plus TVA, respectiv 2,4 milioane de lei plus TVA. Asocierea General Trust Argeș SRL și Alpenside SRL a luat două contracte, în valoare de 4,7 milioane de lei plus TVA, respectiv 4,6 milioane de lei plus TVA, în timp ce R.P.M. Construcții Drumuri SA din Pitești a primit un contract, în valoare de 3,5 milioane de lei plus TVA. Merită menționat, de asemenea, și faptul că cele două contracte obținute în asociere permit chiar și subcontractarea lucrărilor.

Iar unde au mers atîtea și atîtea milioane pe neprevăzute, era previzibil ca alte zece milioane să meargă pe alte trei contracte, și ele negociate direct, pentru servicii de deszăpezire a drumurilor din zona Buzău. Astfel, un contract de 2,2 milioane de lei a fost atribuit către SC Teo Trans Consulting SRL, un altul de 4,3 milioane de lei către SC Sebastian LKW SRL, în timp ce SC Cons Davis SRL, din Buzău, a primit unul de 3,2 milioane de lei plus TVA.

Și uite-așa, ca să aibă și firmele sărbători fericite, băieții de la CNADNR au atribuit, ca urmare a unor negocieri directe justificate de niște fabulo-situații de urgență, peste 55 de milioane de lei. Evident, unor firme care, în general, sînt cel puțin obișnuite cu banul public, dacă nu chiar abonate la contractele cu statul.

1 comentariu

  1. #1

    Ba nene, da chiar in fiecare an astia se uita la Romica Jurca si negociaza treburile astea fix cu 2 zile inainte de zapada? Ce mortii lor nu ii obliga nimeni sa le negocieze din luna noiembrie, in mod standard? Dorm baietii din guvern ca ursul grizzly si-asteapta vestitorii primaverii arabe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint