Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CNADNR își racolează constructorii din dosarele de la DNA

Zoom CNADNR își racolează constructorii din dosarele de la DNA

S-a dus, dom’le, vremea cînd autoritățile erau luate pe nepregătite de venirea iernii. Mai nou, singurii luați pe nepregătite sînt unii patroni de firme. Și asta dacă-s luați de Poliție, căci contractele pe bani publici n-au cum să-i ia prin surprindere.

Să luăm, așadar, exemplul firmei Floreaconstruct SRL din Suceava, care tocmai s-a lipit la un contract cu CNADNR, pentru servicii de deszăpezire în județul Vrancea, pentru iarna 2015-2016. Ei bine, SRL-ul, deținut de un domn pe nume Vasile Florea, a reușit nu doar să participe de unul singur la licitația organizată de CNADNR, dar chiar a oferit un preț ceva mai mic decît maximul pe care băieții de la Autostrăzi și Drumuri Naționale l-au pus la bătaie. Și, dacă tot a oferit un preț cu 3.000 de lei mai mic decît cel maxim, a primit contractul-cadru, în valoare totală de 8.222.075 de lei plus TVA.

Desigur, suma asta poate părea cam mare doar pentru niște servicii de deszăpezire, așa că în contractul-cadru au fost prinse și niște eventuale reparații de drumuri. Ca să fie bine. Că, deh, firma domnului Florea se ocupă, în principal, cu construcția de drumuri, autostrăzi și baze sportive. Sau cu activități de salubrizare, căci prin Suceava s-a lipit și la astfel de contracte. Ori cu orice fel de lucrări realizate în urma unor contracte cu instituții publice. Asta cînd omul nu e reținut de autorități, cum s-a întîmplat în urmă cu vreo doi ani, cînd băieții de la DIICOT îl rețineau, alături de vreo alți 30 de oameni, într-un dosar ce viza o evaziune fiscală de vreo zece milioane de euroi. Iar dacă la asta mai punem și alte dosare, în care omul de afaceri era urmărit penal pentru diverse lucrări fictive, ori documente și declarații false prin care a obținut diverse fonduri, nu putem decît să ne întrebăm: de ce i-au dat, dom’le, ăștia de la CNADNR un contract atît de mic? Păi, la valoarea lui, nici că se merită să mai faci șmecherii pentru nici două milioane de euroi.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint