Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CNADNR pregătește mii de kilometri de autostrăzi, format A4

Zoom CNADNR pregătește mii de kilometri de autostrăzi, format A4

În urmă cu ceva mai bine de o săptămînă, băieții și fetele de la CNADNR au decis că e cazul să-și cumpere niște copiatoare noi, plus niște cartușe cu toner. Așa, în valoare de ceva mai bine de o jumătate de milion, cît să le ajungă să mai construiască vreo cîteva sute de kilometri de autostradă virtuală, în format A4, sau, de ce nu, în format A3, să încapă mai multe benzi pe sensul de mers. Acum, desigur, nu zicem că nu e bine să faci planuri înainte să te apuci de treabă, însă pare că, de ani buni, la CNADNR asta e treaba, să facă planuri și să consume toner cu o viteză care ar da peste cap orice radar. În plus, genul ăsta de achiziții au devenit așa o obișnuință pentru instituție, încît oamenii nici nu se mai străduiesc să dea aparența unui concurs serios. Pur și simplu, organizează un fel de “licitație publică”, zic ei, la care participă o singură firmă. Care – ce să vezi, normal! – cîștigă contractul avînd o ofertă extrem de apropiată față de maximul estimat de companie. În cazul de față e vorba de 522.168 de lei plus TVA, cu aproape 7.000 de lei mai puțin decît maximul estimat. Desigur, firma – în cazul de față, Vico Service SRL – este de obicei una obișnuită a contractelor cu instituțiile publice, printre clienții Vico Service aflîndu-se Ministerul de Externe, RADET, Compania Națională de Aeroporturi sau Autoritatea Aeronautică Civilă, ca să dăm cîteva exemple.

Or, nu zicem că nu e bine să ai totul notat pe hîrtie, însă în ritmul ăsta o să ajungem probabil ca CNADNR să angajeze niște firme cu corectori, înarmați cu radiere, pentru a asigura serviciile de deszăpezire a autostrăzilor și șoselelor aflate încă în format A4 și A3.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint