Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Comasarea și piperul democrației

Zoom Comasarea și piperul democrației

Să comasezi tururi de alegeri cu patru luni înainte nu e antidemocratic, e mai simplu de atât: arăți că tu ești democrația. Că o deții.

Asta înseamnă democrație pe persoană fizică: atunci când se adună Marcel, cu Nelu și cu alții într-o cameră și se întreabă cum fac cu alegerile.

Bineînțeles că ei nu pot percepe ridicolul și mizeria în care se află și bineînțeles că, între timp, nici cetățenii nu le mai sesizează. Ca și cum România ar fi o imitație de orice.

Să negociezi data și numărul deplasărilor la vot în funcție de sondaje e într-un mare fel. Cu atât mai mult cu cât de asta se ocupă în mare parte unii care acum patru ani participau la alegeri din poziția de „băieți de partid“, niște unii care se plimbau și ei pe acolo.

Dar cu o parte bună din presă aliniată la Tezele de la Buzău e limpede că se poate comasa orice.

2 comentarii

  1. #1

    Pe romani oricum nu-i deranjeaza ideea comasarii alegerilor. Nu i-ar deranja nici anularea lor cu totul, atata timp cat s-ar putea pune de acord care sunt preferatii care sa mosteneasca puterea pe persoana fizica.

    In tara care sparge bani pe rachete care nu mai vin si studii de fezabilitate pentru autostrazi fantoma, romanii fac economie la sapun, pasta de dinti si alegeri. O tara de Marcei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint