Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara se străduiește să mușamalizeze un doctorat plagiat

Zoom Comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara se străduiește să mușamalizeze un doctorat plagiat

Știți care e culmea reformei în educație ? Să absolvi într-un interval de șase ani liceul și facultatea și să-ți dai și doctoratul. Veți spune că așa ceva nu e cu putință. O să vă contrazicem și o să îl scoatem în careul nației, pentru a fi pipăit cu toate cele 20 de degete, de fiecare dintre domniile voastre, pe domnul Vasile Berlingher.

Fost plutonier de armată și cârciumar, până la etatea de 50 de ani, Berlingher renunță brusc la ultima îndeletnicire, când descoperă deliciile învățatului. Se apucă de mâncat cărți pe pâine și, între anii 2000-2006, izbutește ceea ce n-a reușit nici măcar Einstein : să termine liceul, să absolve facultatea, ba să-și susțină și ia până și doctoratul. Veți spune că ardelenii sunt niște români mai de soi, mai educați. Țeapă! Berlingher și-a susținut doctoratul în Științe Economice, specializarea Management, la Universitatea de Vest din Timișoara, în luna mai, anul 2006. Atrocitatea s-a întâmplat sub îndrumarea prof. univ. Gheorghe Ionescu, care i-a servit lui Berlingher o teză de doctorat gata plagiată. Catedra de economie a Universității de Vest a descoperit frauda, demonstrând cu dovezi de netăgăduit, că teza în cauză este un plagiat grosolan, de la un cap la altul. Profesorul Elena Preda, șefa de cabinet a președintelui Senatului Universității, a confirmat că a primit dovada fraudei la data de 14 octombrie 2013 și că a înaintat-o spre analiză la Comisia de Etică. Comisia tace și lunile trec, bătând ca năucile obrazul excelenței și onoarei universitare. Între timp, s-au făcut săpături și mai adânci, care au condus spre abisul unei atrocități și mai grotești : Berlingher are facultate și doctorat, dar se pare că n-a absolvit încă liceul. Cum vă spuneam, singura diferență între români e că în Ardeal îi cheamă Pop, în Moldova, Popa, iar în Țara Românească, Popescu. Când nu-i cheamă Pop, le zice dr. Berlingher.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint