Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Conspirația porcilor

Zoom Conspirația porcilor

Cătălin Blebea este unul dintre membrii Consiliului de Administrație de la TVR. A fost trimis acolo anul acesta de Guvernul României. Omul poate fi văzut, în momentul liberării lui Adrian Năstase din închisoare, luând poziția câinilor care se trag pe fund, dau din coadă și schelălăie în același timp, amestec înduioșător și grețos de slugărnicie și mediocritate. Cerșește un eye-contact cu Năstase, iar când asta se întâmplă, Blebea bate din ochi fericit – șefu’, am trăit să vă văd liber, acum pot să mor!

Acum trei ani de zile, când emisiunea Starea nației era tot la TVR, acest Cătălin Blebea, atunci trimis în CA la televiziunea publică de UNPR, i-a spus lui Dragoș Pătraru că șeful său, Gabriel Oprea, nu e mulțumit de ce se întâmplă la emisiune și că ar fi bine să nu mai vorbim despre el. Izmenarul pe mâna căruia lăsase Ponta țara era client fidel. Incult, violent și pensat, Gabi Oprea căzuse în căldarea cu interes național și gușa, la pipăit, i se părea de premier cel puțin.

La vremea respectivă, Dragoș Pătraru a spus despre ”intervenția” lui Blebea și i s-au cerut probe.

În aceeași perioadă, Stelian Tănase, director general la TVR și proaspătul posesor al unui infarct, l-a rugat ”omenește” pe Dragoș Pătraru să nu mai abordeze teme legate de Biserică. Nu de alta, dar cât a fost bolnav – ca să vezi ce om! – Patriarhul Daniel a trimis sfoară la toate bisericile din țară să se roage pentru sufletul și arterele sale coronare.

Când a povestit despre ”intervenție”, lui Dragoș Pătraru i s-au cerut probe.

Despre concepția despre lume și TVR a Doinei Gradea, despre cum televiziunea publică trebuie să fie obedientă cu PSD, pentru că PSD îi dă bani, nu puteam afla decât dacă Doina Gradea făcea o declarație de presă cu asta. Altfel, numai înregistrând-o, numai aducând la lumină mizeria din astfel de minți fără voia lor. Nu e nimic privat când în sediul TVR urli și faci pe stropitoarea acuzând jurnaliștii din TVR că-și fac treaba.

Eduard Dârvariu, directorul TVR 1, îi spune lui Dragoș Pătraru într-una dintre înregistrări: ”Eu vreau un amendament în care tu să nu mai vorbești de TVR, mie mi se pare aiurea ca venind într-o casă să zici: bă, ăsta are geamurile nespălate, chiar dacă sunt nespălate. Uită-te cum arată! Că faci parte din TVR”. Da, pentru că asta e concepția acolo: TVR e casa noastră, a celor care suntem numiți, puși, proțăpiți, înșurubați de partide sau de alte interese în posturile de conducere.

Altfel, oamenii aceștia se ascund în spatele PSD. Diana Tușa, traseista Diana Tușa, a fost pusă de partid s-o apere pe Doina Gradea în Comisia de Cultură din Parlament. Două rușini profesionale muncind în folosul PSD. Apoi fuga pe holuri. Fuga de întrebări și de reporterii ”cap de ce-or fi fost ei”.

Dar TVR nu e casa lor, iar banii pe care îi primește TVR nu sunt banii PSD.

Însă atâta vreme cât mediocritățile slugarnice sunt lăsate să facă ce știu mai bine, da, banii noștri sunt casa lor. Casele lor, călătoriile lor, mașinile lor, lacurile și biznisurile lor.

Altfel, măcar au și oamenii ăștia un subiect de discuție, altul decât banii noștri, atunci când se întâlnesc. Parcă o văd pe Doina Gradea tolănită pe malul lacului Belina, la un pahar de pupături în fund cu nea Livache: Și ia zi, șefu’, cum tăiai porci pentru SRI? Că și eu am o boală pe ei… Pe porci, stăpâne, nu pe SRI, pe ăia îi iubesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni

  14 august 2018

  După ce  a adus drept jertfă o fecioară neprihănită cu chistolul la jartieră, aruncînd-o dincolo de gardurile de protecție ale Guvernului în ghearele balaurului cu mai multe capete, Jandarmeria Română, […]

 • Muieutică și adevăr

  14 august 2018

  Pietroaiele care au zburat vineri seară spre jandarmi s-au întrupat dintr-un cuvînt. Așa a profețit domnul Liiceanu și așa s-a întîmplat. Revoluția a urmat, ascultătoare, drumul indicat de cele patru […]

 • Jandarmurdăria

  14 august 2018

  Concluzii după ridicarea norului de fum și gaze lacrimogene: 1) Jandarmeria nu poate fi judecată cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe cei care au participat la protest. Nu […]

 • Scopul scuză mijloacele de tracțiune ale partidelor

  7 august 2018

  Săptămîna trecută, Klaus Iohannis și-a lăst bicicleta la poartă și a intrat călare pe Dragnea în Ierusalimul liberal, în aplauzele zarafilor. Oricît de deșelat ar arăta Dragnea și oricîte măgării […]

 • Procurorul Poporului

  7 august 2018

  Din adîncul temniței, cocoșat de o pedeapsă cît eternitatea, judecătorul Mircea Moldovan, numărător de voturi la alegerile prezidențiale din 2009, povestește frauda. Moldovan era atunci membru al BEC, vicepreședinte al […]