Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Conspirația porcilor

Zoom Conspirația porcilor

Cătălin Blebea este unul dintre membrii Consiliului de Administrație de la TVR. A fost trimis acolo anul acesta de Guvernul României. Omul poate fi văzut, în momentul liberării lui Adrian Năstase din închisoare, luând poziția câinilor care se trag pe fund, dau din coadă și schelălăie în același timp, amestec înduioșător și grețos de slugărnicie și mediocritate. Cerșește un eye-contact cu Năstase, iar când asta se întâmplă, Blebea bate din ochi fericit – șefu’, am trăit să vă văd liber, acum pot să mor!

Acum trei ani de zile, când emisiunea Starea nației era tot la TVR, acest Cătălin Blebea, atunci trimis în CA la televiziunea publică de UNPR, i-a spus lui Dragoș Pătraru că șeful său, Gabriel Oprea, nu e mulțumit de ce se întâmplă la emisiune și că ar fi bine să nu mai vorbim despre el. Izmenarul pe mâna căruia lăsase Ponta țara era client fidel. Incult, violent și pensat, Gabi Oprea căzuse în căldarea cu interes național și gușa, la pipăit, i se părea de premier cel puțin.

La vremea respectivă, Dragoș Pătraru a spus despre ”intervenția” lui Blebea și i s-au cerut probe.

În aceeași perioadă, Stelian Tănase, director general la TVR și proaspătul posesor al unui infarct, l-a rugat ”omenește” pe Dragoș Pătraru să nu mai abordeze teme legate de Biserică. Nu de alta, dar cât a fost bolnav – ca să vezi ce om! – Patriarhul Daniel a trimis sfoară la toate bisericile din țară să se roage pentru sufletul și arterele sale coronare.

Când a povestit despre ”intervenție”, lui Dragoș Pătraru i s-au cerut probe.

Despre concepția despre lume și TVR a Doinei Gradea, despre cum televiziunea publică trebuie să fie obedientă cu PSD, pentru că PSD îi dă bani, nu puteam afla decât dacă Doina Gradea făcea o declarație de presă cu asta. Altfel, numai înregistrând-o, numai aducând la lumină mizeria din astfel de minți fără voia lor. Nu e nimic privat când în sediul TVR urli și faci pe stropitoarea acuzând jurnaliștii din TVR că-și fac treaba.

Eduard Dârvariu, directorul TVR 1, îi spune lui Dragoș Pătraru într-una dintre înregistrări: ”Eu vreau un amendament în care tu să nu mai vorbești de TVR, mie mi se pare aiurea ca venind într-o casă să zici: bă, ăsta are geamurile nespălate, chiar dacă sunt nespălate. Uită-te cum arată! Că faci parte din TVR”. Da, pentru că asta e concepția acolo: TVR e casa noastră, a celor care suntem numiți, puși, proțăpiți, înșurubați de partide sau de alte interese în posturile de conducere.

Altfel, oamenii aceștia se ascund în spatele PSD. Diana Tușa, traseista Diana Tușa, a fost pusă de partid s-o apere pe Doina Gradea în Comisia de Cultură din Parlament. Două rușini profesionale muncind în folosul PSD. Apoi fuga pe holuri. Fuga de întrebări și de reporterii ”cap de ce-or fi fost ei”.

Dar TVR nu e casa lor, iar banii pe care îi primește TVR nu sunt banii PSD.

Însă atâta vreme cât mediocritățile slugarnice sunt lăsate să facă ce știu mai bine, da, banii noștri sunt casa lor. Casele lor, călătoriile lor, mașinile lor, lacurile și biznisurile lor.

Altfel, măcar au și oamenii ăștia un subiect de discuție, altul decât banii noștri, atunci când se întâlnesc. Parcă o văd pe Doina Gradea tolănită pe malul lacului Belina, la un pahar de pupături în fund cu nea Livache: Și ia zi, șefu’, cum tăiai porci pentru SRI? Că și eu am o boală pe ei… Pe porci, stăpâne, nu pe SRI, pe ăia îi iubesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Coperta Catavencii 3 – 9 Octombrie 2018
Editoriale
 • Profesorul nostru de fizică

  23 octombrie 2018

  Profesorii din România au un atașament scăzut față de democrație, sînt îngrijorător de intoleranți (cu homosexualii, consumatorii de droguri, alcoolicii, romii, străinii) și îl apreciază prea mult pe mareșalul Antonescu. […]

 • Singurel Toader

  23 octombrie 2018

  Notărel Toader e plin de elocvență pe la bot. Îmi imaginez că, atunci când rămâne fără Viagra, își pune-n căști niște înregistrări cu el explicând foarte pe larg cum oamenii […]

 • Capra de șes din Teleorman

  16 octombrie 2018

  Încercați să duceți o capră de tăiat lemne la Bruxelles și veți avea surpriza, la întoarcere, c-o să-i apară cornițe și că-n loc de rumeguș o să producă lapte praf. […]

 • De-a proștii și vardiștii

  16 octombrie 2018

  Pe drumul ce unește marea victorie din 2016 cu declinul politic de acum, PSD a pierdut poporul român, pe care-l avea pe jumătate îndesat în buzunar. L-a ținut acolo aproape […]

 • Centenarul s-a terminat, începe campania

  16 octombrie 2018

  Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis, investise enorm din punct de vedere emoțional în centenar. I-a plăcut ideea, s-a atașat de ea și părea că în anul 100 al […]

Cele mai citite