Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Contabilii care ne-au condus

Zoom Contabilii care ne-au condus

Creșterile de salarii și de pensii sunt cele mai bune măsuri luate în România dela Revoluție încoace. Iar ele trebuie să mai crească.

Mintea lui Darius Vâlcov și manichiura Vioricăi Dăncilă au dus la asta, Liviu Dragnea și PSD, care au înțeles că vor putea face multe pentru ei dacă vor face puțin și pentru oameni.

Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici – în esență, niște oameni mai mult decât limitați, niște aiuristici, ea, săraca, relativ analfabetă… Corect, evident. Dar asta nu face decât să arate cât de jenante, cât de penibile au fost guvernele dinainte. După haosul anilor ’90-2000, cu marea dramă socială a privatizărilor, după 2004 s-a ajuns cumva la concluzia că cel mai bine e să avem o economie condusă de contabili, că societatea românească poate fi dezvoltată mereu cu ochii pe echilibrele macro, fără să vezi în nici un moment fața cadaverică a pacientului.

Cumva, modelul a fost Mugur Isărescu: tehnocratul contabil. Să ne închidem pe cifre, să nu ieșim din niște meschine deficite, să ne dezvoltăm milimetric, lăsând în urmă generații întregi de oameni muți care trăiesc cu nimic, așteptând pomenile electorale. Țara asta nu a trăit drame fiindcă a avut cine știe ce oameni politici care i-au zbuciumat destinul, care au ambalat-o cu accelerația la podea și care i-au cerut cine știe ce… Nu, țara asta, după ’90, a fost condusă de așa-ziși tehnocrați, de oameni ai cifrelor meschine. Pe lângă ei, bineînțeles, au zburat avioane pline cu bani, s-a dezvoltat industria retrocedărilor și, bineînțeles, partidul a folosit ”investițiile” ca pe propriul buzunar.

Să crești salarii și pensii nu e greu. Dar ca să le crești… trebuie s-o faci. Acest PSD al lui Dragnea a dus jocul puțin mai departe: a dat mai mult, a ridicat miza cu oamenii. Guvernele Opoziției, când vor fi să fie ele, poate că se vor simți presate să iasă din rolul de contabil cu jumătate de creier.

1 comentariu

  1. #1

    In orice tara unde legea valoreaza mai mult ca hartia pe care e tiparita, intreaga primarie (din zona de influenta Valcov) care a platit 850 euro pentru o banca in parc (2 picioare de beton si 4 scanduri vopsite) ar avea bratari de inox. Dar recordul a fost depast de alta primarie, asa, mai de la munte, cu 700 euro pe bucata de banca reconditionata (adica revopsita in 10 minute cu un bidon de vopsea de vreo 15 lei). Deci nu avioane cu bani, chiar tancuri petroliere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100