Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cotele apelor USR-PLUS

Zoom Cotele apelor USR-PLUS

Alianța USR-PLUS trebuie să fie foarte atentă să nu o deranjeze pe Viorica Dăncilă din munca la care s-a înhămat: distrugerea PSD.

Dan Barna și Dacian Cioloș, USR și PLUS trebuie să abandoneze un dușman și să construiască altul. USR-PLUS trebuie să construiască dușmanul PNL și dușmanul Klaus Iohannis. Succesul Alianței depinde de modul în care va face asta, de inteligența politică pe care, în câteva rânduri, nu prea au arătat-o. Să sperăm că o țineau ”de bună”, pentru astfel de momente.

Construind un dușman politic din PNL și Iohannis, Barna, Cioloș și alianța USR-PLUS nu vor face altceva decât să răspundă la întrebarea: “Cine suntem?”.

În lipsă de “Muie PSD!” și “Ciuma roșie!”, te poți întreba: cu ce poate lovi USR-PLUS în PNL?

Că nu vrea alegeri locale în două tururi, spre exemplu.

Că… că ce? Că prezintă concentrații toxice de PDL? Hm, Barna nu a arătat deloc asta. Din contra, l-am văzut adesea la braț cu doamna Raluca Turcan.

Că ce? Că PNL strâmbă din nas la salariul minim? Hm, păi nu la fel face și alianța USR-PLUS?

Sunt curios cum s-ar putea desfășura campania pentru Cotroceni cu Iohannis și Barna țipând spre Icsulescu de la PSD: “Ați vrut să îl salvați pe Dragnea?”. Iar oamenii se vor întreba: “Dragnea? Cine e Dragnea?”.

Oricum, să țipe mai în liniște, așa, pentru că, e limpede, Viorica nu trebuie trezită din transa asta în care se joacă cu barosul în PSD, iar Marian Oprișan scrie la programul politic al partidului (ceea ce ne dezvăluie că Oprișan știe să scrie). În acest timp, nenea Mitralieră și nenea Codrin duc o amuzantă și penibilă luptă de gherilă cu partidul. Un zumzet, un murmur trece prin stratul gros de primari și membri de partid pesediști: “Lasă, că facem treabă, mărim ce e de mărit și uită oamenii de Dragnea!”.

Oho, da, pesediștii responsabili de azi își asumă că au făcut front comun alături de Dragnea. Și cum își asumă? Adunându-se cu toții în jurul lui Dăncilă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Recviem pentru mustața lui Dragnea

  19 noiembrie 2019

  Prieten la toartă cu bărbierul austriac al Munților Carpați, Klaus Iohannis a reușit și el performanța de a-i ușui vrabia de sub nări lui Liviu Dragnea, lăsîndu-l orfan de mustață […]

 • Ciuma Roșie biruitoare

  19 noiembrie 2019

  Națiunile se ridică atunci cînd norocul le suflă în pînze. România a prins furtuna norocoasă de acum un secol – cînd, după ce a pierdut un război, și-a dublat teritoriul. […]

 • Fenomenalul domn Cîțu

  19 noiembrie 2019

  Când a încercat, la inițiativa prietenului lui mai inteligent, Lucian Isar, să atace speculativ leul, în 2009, Florin Vasile Cîțu a primit de la Mugur Isărescu un dos de palmă […]

 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]

Cele mai citite