Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cotele apelor USR-PLUS

Zoom Cotele apelor USR-PLUS

Alianța USR-PLUS trebuie să fie foarte atentă să nu o deranjeze pe Viorica Dăncilă din munca la care s-a înhămat: distrugerea PSD.

Dan Barna și Dacian Cioloș, USR și PLUS trebuie să abandoneze un dușman și să construiască altul. USR-PLUS trebuie să construiască dușmanul PNL și dușmanul Klaus Iohannis. Succesul Alianței depinde de modul în care va face asta, de inteligența politică pe care, în câteva rânduri, nu prea au arătat-o. Să sperăm că o țineau ”de bună”, pentru astfel de momente.

Construind un dușman politic din PNL și Iohannis, Barna, Cioloș și alianța USR-PLUS nu vor face altceva decât să răspundă la întrebarea: “Cine suntem?”.

În lipsă de “Muie PSD!” și “Ciuma roșie!”, te poți întreba: cu ce poate lovi USR-PLUS în PNL?

Că nu vrea alegeri locale în două tururi, spre exemplu.

Că… că ce? Că prezintă concentrații toxice de PDL? Hm, Barna nu a arătat deloc asta. Din contra, l-am văzut adesea la braț cu doamna Raluca Turcan.

Că ce? Că PNL strâmbă din nas la salariul minim? Hm, păi nu la fel face și alianța USR-PLUS?

Sunt curios cum s-ar putea desfășura campania pentru Cotroceni cu Iohannis și Barna țipând spre Icsulescu de la PSD: “Ați vrut să îl salvați pe Dragnea?”. Iar oamenii se vor întreba: “Dragnea? Cine e Dragnea?”.

Oricum, să țipe mai în liniște, așa, pentru că, e limpede, Viorica nu trebuie trezită din transa asta în care se joacă cu barosul în PSD, iar Marian Oprișan scrie la programul politic al partidului (ceea ce ne dezvăluie că Oprișan știe să scrie). În acest timp, nenea Mitralieră și nenea Codrin duc o amuzantă și penibilă luptă de gherilă cu partidul. Un zumzet, un murmur trece prin stratul gros de primari și membri de partid pesediști: “Lasă, că facem treabă, mărim ce e de mărit și uită oamenii de Dragnea!”.

Oho, da, pesediștii responsabili de azi își asumă că au făcut front comun alături de Dragnea. Și cum își asumă? Adunându-se cu toții în jurul lui Dăncilă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]