Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cotele apelor USR-PLUS

Zoom Cotele apelor USR-PLUS

Alianța USR-PLUS trebuie să fie foarte atentă să nu o deranjeze pe Viorica Dăncilă din munca la care s-a înhămat: distrugerea PSD.

Dan Barna și Dacian Cioloș, USR și PLUS trebuie să abandoneze un dușman și să construiască altul. USR-PLUS trebuie să construiască dușmanul PNL și dușmanul Klaus Iohannis. Succesul Alianței depinde de modul în care va face asta, de inteligența politică pe care, în câteva rânduri, nu prea au arătat-o. Să sperăm că o țineau ”de bună”, pentru astfel de momente.

Construind un dușman politic din PNL și Iohannis, Barna, Cioloș și alianța USR-PLUS nu vor face altceva decât să răspundă la întrebarea: “Cine suntem?”.

În lipsă de “Muie PSD!” și “Ciuma roșie!”, te poți întreba: cu ce poate lovi USR-PLUS în PNL?

Că nu vrea alegeri locale în două tururi, spre exemplu.

Că… că ce? Că prezintă concentrații toxice de PDL? Hm, Barna nu a arătat deloc asta. Din contra, l-am văzut adesea la braț cu doamna Raluca Turcan.

Că ce? Că PNL strâmbă din nas la salariul minim? Hm, păi nu la fel face și alianța USR-PLUS?

Sunt curios cum s-ar putea desfășura campania pentru Cotroceni cu Iohannis și Barna țipând spre Icsulescu de la PSD: “Ați vrut să îl salvați pe Dragnea?”. Iar oamenii se vor întreba: “Dragnea? Cine e Dragnea?”.

Oricum, să țipe mai în liniște, așa, pentru că, e limpede, Viorica nu trebuie trezită din transa asta în care se joacă cu barosul în PSD, iar Marian Oprișan scrie la programul politic al partidului (ceea ce ne dezvăluie că Oprișan știe să scrie). În acest timp, nenea Mitralieră și nenea Codrin duc o amuzantă și penibilă luptă de gherilă cu partidul. Un zumzet, un murmur trece prin stratul gros de primari și membri de partid pesediști: “Lasă, că facem treabă, mărim ce e de mărit și uită oamenii de Dragnea!”.

Oho, da, pesediștii responsabili de azi își asumă că au făcut front comun alături de Dragnea. Și cum își asumă? Adunându-se cu toții în jurul lui Dăncilă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]