Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cotele apelor USR-PLUS

Zoom Cotele apelor USR-PLUS

Alianța USR-PLUS trebuie să fie foarte atentă să nu o deranjeze pe Viorica Dăncilă din munca la care s-a înhămat: distrugerea PSD.

Dan Barna și Dacian Cioloș, USR și PLUS trebuie să abandoneze un dușman și să construiască altul. USR-PLUS trebuie să construiască dușmanul PNL și dușmanul Klaus Iohannis. Succesul Alianței depinde de modul în care va face asta, de inteligența politică pe care, în câteva rânduri, nu prea au arătat-o. Să sperăm că o țineau ”de bună”, pentru astfel de momente.

Construind un dușman politic din PNL și Iohannis, Barna, Cioloș și alianța USR-PLUS nu vor face altceva decât să răspundă la întrebarea: “Cine suntem?”.

În lipsă de “Muie PSD!” și “Ciuma roșie!”, te poți întreba: cu ce poate lovi USR-PLUS în PNL?

Că nu vrea alegeri locale în două tururi, spre exemplu.

Că… că ce? Că prezintă concentrații toxice de PDL? Hm, Barna nu a arătat deloc asta. Din contra, l-am văzut adesea la braț cu doamna Raluca Turcan.

Că ce? Că PNL strâmbă din nas la salariul minim? Hm, păi nu la fel face și alianța USR-PLUS?

Sunt curios cum s-ar putea desfășura campania pentru Cotroceni cu Iohannis și Barna țipând spre Icsulescu de la PSD: “Ați vrut să îl salvați pe Dragnea?”. Iar oamenii se vor întreba: “Dragnea? Cine e Dragnea?”.

Oricum, să țipe mai în liniște, așa, pentru că, e limpede, Viorica nu trebuie trezită din transa asta în care se joacă cu barosul în PSD, iar Marian Oprișan scrie la programul politic al partidului (ceea ce ne dezvăluie că Oprișan știe să scrie). În acest timp, nenea Mitralieră și nenea Codrin duc o amuzantă și penibilă luptă de gherilă cu partidul. Un zumzet, un murmur trece prin stratul gros de primari și membri de partid pesediști: “Lasă, că facem treabă, mărim ce e de mărit și uită oamenii de Dragnea!”.

Oho, da, pesediștii responsabili de azi își asumă că au făcut front comun alături de Dragnea. Și cum își asumă? Adunându-se cu toții în jurul lui Dăncilă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt