Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cozonac cu stafide și rahați

Zoom Cozonac cu stafide și rahați

Rămas ca Nuțu Cămătaru fără leii din Procuratură, pe care i-a crescut de mici dormind cu ei în pat, Traian Băsescu scîncește că n-o să păpăm Schengen dacă nu băgăm mintenaș la pîrnaie doi-trei miniștri de-ai lui Victor Ponta, să fie Europa mîndră de noi, cu atît mai mult cu cît doamna Nicholson abia așteaptă să le vîre, printre gratii, suzeta în botic.

Ce s-ar mai fuduli nea Cinzeacă la Bruxelles cu cheia pușcăriei atîrnată de gît, ce mai geamparale în clinchet de cătușe ar încinge asiaticul la “Cireșica”, îndoindu-și papainoagele fine și păroase, de drumeț de apă, în fața madonei din Pleșcoi!

Căci ce altceva în afara clinchetului de cătușe lasă în urma sa Țepeluș Vodă după nouă ani de domnie?

Din clinchet de cătușe băsesciene s-au întrupat politicienii Gigi Becali și Dan Diaconescu, săltați din plapumă după un mozol prelungit cu “garantul democrației”, din clinchet de cătușe se va întoarce și Adrian Năstase în brațele vînjoase ale poporului, mai curat și mai cîrlionțat ca oricînd.

Pînă și dragostea dintîi, “Biruința”, era un soi de pușcărie comunistă plutitoare, de vreme ce comandantul, jucînd rolul temnicerului-șef, dormea cu cătușele sub pernă, scrutînd cu radarul ochiului întredeschis orizontul de evadare a mateloților în lumea capitalistă.

După ce și-a accidentat mortal propriul partid pe trecerea de pietoni, îmbîrligîndu-se în mașina Salvării cu fiica mortului, Traian Băsescu ne-a anunțat oficial că dorește să se întoarcă în politichie cu picioarele înainte, sfidînd metafizica și legea gravitației.

Nerecunoscători și cu memorie scurtă, căci, dacă n-ar fi existat Băsescu, nici logodna contra naturii dintre liberali și socialiști n-ar fi existat, fraierii de la putere mai-mai că nu l-ar lăsa să se întoarcă la locul crimei, deși abia atunci am putea admira fără părtinire perlele coroanei:

– lacul rusesc chelit de flota românească cu ajutorul neprecupețit al chelului;

– Dunărea văduvită de marinarii de apă dulce, disprețuiți de marinarul de apă sărată;

– Parcul Bordei pasat cu o seninătate criminală în borseta unui bișnițar de duzină;

– ciuperca otrăvitoare răsărită la rădăcina Catedralei Sf. Iosif;

– atelierul de reșapat securiști din dosul Cotrocenilor;

– școala de asfaltangii din sufragerie

și

– un cozonac uriaș plămădit de manglitorii profesioniști din secta lui Blejnar pentru stafidele alea mici și aurii ale lui tăticu și pentru rahații din subordinea marinarului acoperit.

Va avea oare președintele jucător curajul să le strige fomiștilor din stradă:

„Dacă n-aveți pîine, mîncați cozonac!”?

Publicat în Cațavencii, nr. 9(87), 2013

4 comentarii

 1. #1

  Nu e adevarat ca Basescu nu lasa nimic dupa 9 ani. Se vaicareau romanii ca nu reusim sa varuim ce a zidit Ceausescu? Acum Bucurestiul e plin de blocuri. Voiau romanii autostrazi? Acum nu mai putem merge pe jos pe la pod Grozavesti, pe la Berzei, peste linii la Basarab. Nu in ultimul rand, avem autostrada undeva in judetul Cluj, ca nu a fost loc in Bucuresti de cate porcarii dintr-astea aveau nevoie cetatenii scarbiti snobeshte de trenuri. Voiau romanii reforma sanatatii? Le-a facut basesc spitale private, atat de bogate ca isi fac reclama pe marginea terenului la meci. Voiau romanii reforma educatiei? Acum ne conduc cei de la Spiru Haret etc. – ei sunt in guvern, ei stabilesc ca si privatele au nevoie de subventii, ei stabilesc ca diplomele lor sunt fara pata, iar pe urmele lor vin milioane de cercopiteci cumparatori de diploma. Voiau romanii reforma agriculturii? Acum, domni ca Dinescu, Becali, Porumboiu, Netoiu, fac bani din cumparatul de terenuri ieftine de la tzarani plus subventii de la UE. Cei mai bogati romani sunt latifundiarii. Voiau romanii industrie? Acum au fabrica Ford. E drept ca in doi ani, cand vor intra in UE alti si mai saraci, craiovenii vor fi shomeri precum fraierii de la Nokia Jucu, Dar am evitat „mastodontii energofagi”, caci cumva, in mintea romanului, rolul statului nu e sa vegheze la bunastarea cetatenilor, oferindu-le slujbe, ci sa faca profit. In curnad, vom vinde si „energofagii” CFR si Posta, preferabil unor firme de stat din incoruptibilele Grecia sau Cehia. Basescu reprezinta doar prostia din capul romanilor.

 2. #2

  Aferim coane Dinescu. ! Umorul si bascalia dumneavoastra sunt magistrale .Propaganda basista „plange si suspina ” .

 3. #3

  Ca de fiecare data, genial!

 4. #4

  avand in vedere ce mult l-ati iubit stimate domn Dinescu acest comentariu nu va prinde.nici macar din fuga.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint