Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Creangă între Alexe și Turcan

Zoom Creangă între Alexe și Turcan

Oare ce-o spune despre lucrările de mutilare de la bojdeuca lui Creangă ministrul Culturii? Sau să reformulez: ministrul Culturii știe oare ce e aia bojdeuca lui Creangă?

Cert este că ministrul Culturii, într-o emisiune TV, nu știa câți ani are.

Cu alte cuvinte, bojdeuca lui Creangă e azi între un Costel Alexe, trimis în judecată pentru o șpagă de 22 de tone de tablă, și Raluca Turcan, unul dintre cele mai dezorientate personaje ale politicii românești de după ’89, o impostoare de mare și scumpă clasă.

Hai că scenariul e perfect românesc, trebuie să recunoaștem, caragialesc, ceea ce nu e puțin lucru: o fabuloasă întâlnire dintre Ionică și marele geniu al micimii noastre.

România conservă mizeria și umilințele și renovează unicul, memorabilul, recondiționează decăderea și anvelopează termic bojdeuci. Nu e ca și cum România ar fi în stare să păstreze ceva, era doar o chestiune de timp până când un ghiolban o să cace în mijlocul bojdeucii niște parchet.

Acum, bojdeuca pare căsuța modestă a unui băiat care nu a rezistat mai mult de doi ani în construcții pă Anglea. Atât s-a putut.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint