Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

CRED, dar nu cerceta pe ce se duc banii europeni

Zoom CRED, dar nu cerceta pe ce se duc banii europeni

Ministerul Educației tocmai a încheiat un proiect în care au fost tocați un purcoi de bani, parte de la bugetul de stat și parte din fonduri europene, din Fondul Social European, prin celebrul Program Operațional Capital Uman. Proiectul se numește CRED, care-i un fel de acronim la mișto, cum se întîmplă cu mai toate proiectele asta care se vor smart, dar în urma cărora nu rămîne mare lucru. Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți– CRED adică, că oricum nu e pentru toți – a pornit prin 2017 și ar fi trebuit să dureze patru ani. Cum timpul trece altfel în preajma banilor europeni, proiectul a fost muls peste termen, pînă la finele anului trecut, cînd i s-a făcut un mega-chef de închidere.

Pe 8 decembrie, Ministerul Educației a plătit nu mai puțin de 442.370 de lei plus TVA, cu toate că inițial pregătiseră un buget aproape dublu, pentru a organiza o conferință de închidere pentru acest minunat proiect. Eveniment frumos, două zile, recepții, șampanie și tot ce trebuie. Totul a fost organizat de Sky Travel Management SRL, o firmuliță ce a mai prestat în ultimii ani pentru minunatul stat român și ale sale instituții, cum ar fi Consiliul Național de Combatere a Discriminării sau Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ba chiar și pentru Direcția Generală Anticorupție, ca să dăm doar cîteva exemple.

Mai departe de cheful de final de an, proiectul ăsta, care pe lîngă minister a implicat și cîteva Case ale Corpului Didactic și Inspectorate Școlare, a produs o sumedenie de rezultate. Cursuri, diplome de participare, un site pe care nu intră mai nimeni, pagini de social media accesate de aproape toți cei implicați și, desigur, niște ghiduri după care nu se ghidează nimeni, dar mai ales o sumedenie de video-uri explicative, care au adunat, în toți anii ăștia, între cîteva zeci și maximum cîeva mii de vizualizări. Bani cheltuiți eficient, dar, mai ales, absorbiți, că despre asta e vorba, despre absorbție. Și, desigur, să nu uităm salariile, din proiect, precum și sporurile plătite de stat ale tuturor celor implicați.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  Adaugă un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
  Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

  Editoriale
  Ultimele articole
  Editoriale
  bijuterii argint