Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cu ce mă ajută pe mine, domnișoară?

Zoom Cu ce mă ajută pe mine, domnișoară?

Rar a încăput atâta minciună în atât de puține cuvinte: Cu ce mă ajută pe mine, domnișoară?

Acest răspuns vine imediat în urma întrebării jurnalistei. Întrebările sunt toate simple și, de cele mai multe ori, rezumă o temere din interiorul societății în legătură cu ceva din domeniul Justiției prin care, ce să vezi, Liviu Dragnea și-ar rezolva din neliniștile penale.

S-a întâmplat acum cu Florin Iordache și cu contestația pe care a făcut-o la Curtea Constituțională pentru a vedea legalitatea completelor de cinci din anii trecuți, de la Înalta Curte. Mai exact, completele de cinci care judecă dosarele de corupție trebuie să fie formate din judecători specializați pe corupție. Iar componența acestor complete se trage la sorți la început de an.

Iordache, din poziția de locțiitor al lui Dragnea în funcția de președinte al Camerei, face această contestare la Curte, vrea să afle dacă există un conflict. Dacă, mai exact, Curtea a respectat această lege, dacă acele complete au fost constituite legal. Unul dintre acele complete l-a judecat pe Dragnea și i-a dat 3 ani și 6 luni cu executare. În caz de neconstituționalitate se ajunge la situația în care procesul ar trebui reluat, trase alte complete la sorți etc. Exact ca în cazul completelor de trei acum.

Ei bine, la întrebarea legată de demersul lui Iordache și cum ar fi ajutat, Dragnea zice: “Cu ce mă ajută pe mine, domnișoară?”.

E a patra oară, a cincea oară când minciuna vine tare din spate și bușește, în fund, întrebarea oprită la stop.

E absurd să întrebi cum te ajută după ce în cuprinsul întrebării îți este spus cum te ajută și după ce se vorbește peste tot despre asta de câteva zile.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    daca te dai chior si nu realizezi ca dosarul a fost politic, ca sa il scoata pe hamster din viata politica, atunci e sigur ca nu poti sa intelegi, In justitia romana de judecatori presh, isi poate cauta el dreptatea? Tot ce s-a judecat de catre acestia trebuie casat. Nici procesele de divort nu cred ca le-au rezolvat corect.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale