Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum a ajuns un izmenar indispensabil?

Zoom Cum a ajuns un izmenar indispensabil?

Gabi Oprea e singurul animal politic care nu are un prădător natural. Cum altora le-au murit lăudătorii, lui i-au muit prădătorii.

În vreme ce toate celelate animale politice sfârșesc ba cu bestia turbată de la DNA agățată de jugulară, ba cu o haită de securiști fugărindu-le până în adâncul pădurii în care-și țin banii ascunși, Gabi Oprea își permite luxul de-a merge la coafor și la cosmetică.   

S-a cocoțat Gabi în vârful lanțului trofic și de-acolo, cu sprâncenele arcuite, își scrutează viitorul politic. Se vede premier, președinte probabil și tot ce-i i-ar mai putea oferi vacanțele celorlalți. Mare noroc pe lumea asta în ansamblul ei că nu e stăpânită de interesul național, ci de cel internațional, pentru că Oprea s-ar fi visat și șefu’ la lume, așa izmenar cum e el și mânjit în sprâncene.

Poate doar Obama să mai fie atât de protejat cum este Gabi Oprea în aceste momente. Serviciile îl leagănă pe picioare, DNA-ul îi ține dosarele sub pază militară și-i mângâie pe cap declarația de avere, presa a pus la cale un întreg festival de pupat în fund. De-ar avea Gabi tot corpul plin de găuri de cur și tot nu i-ar fi de ajuns pentru ce presă pupătoare are.

De la infantilul bogat Ghiță și până la Gâdea al lui domn Profesor, de la B1 și Digi până la pătrunsul de Rareș Bogdan și aiuristicul Gușă, toți sunt de părere că nea Gabi e o gâlmă benignă a democrației.

Politic, nimeni nu se atinge de el. E frate cu Blaga, văr cu Verestoy, cumătru cu Tăriceanu și, probabil, soția lui Ponta. Toți îi înghit gravitatea ridicolă de hamster îmbuibat, toți îi trec cu vederea replicile atât de stupide că nici în filmele lui Sergiu Nicolaescu n-ar fi avut loc. Omul nostru organizează colocvii de consens național și seminarii de “hai să fie bine pentru toată lumea”, a făcut din noul Cod Fiscal un fel de Hora Unirii și nimeni, dar nimeni, nu îi zice “dă-te mai încolo” sau “marș, mă, izmenarule, că ești un pesedist corupt mână în mână cu SRI-ul și mai arăți și ca o boarfă bătrână”.

El unește, nu dezbină, e militar și profesor, aspru și înțelept, om de cuvânt și coordonator de doctorate, adică totul și mai nimic, dar pozează în fiecare clipă în rol de lipici național. De la izmene a ajuns indispensabil.

Lucru clar, Găbiță nu e protejat doar pentru că e el șarmant cu gușa aia de vier epilat și pentru că își dă ochii peste cap când pronunță “interes național”, ci pentru că e o idee, un produs, mai grav, un proiect.

7 comentarii

 1. #1

  Ba Mihaita, cre’ ca noi doi suntem fratii aia din Lantul Amintirilor, despartiti dupa nascare, ca prea le gandim la fel vizavi de monstrul asta cacat de somnul natiunii. Te salut

 2. #2

  Forma e superba. Bravo, Misule, o comisesi, ai!? Iuber ales, ai?!

  Da’, chiar asa sa fie? Zgabete Izmana sa fie protejat de serviciuri care tin DNA in lesa scurta? Dovada, un’ei dovada ca sa crez? Asa, de conjunctura, si de Nascase se zicea ca e intangibil ca ca K2 dinspre nord.

 3. #3

  Despre pradatorii morti numai de bine. Cu muia de rigoare

 4. #4

  Azi remarc o maxima forma!
  A fost o incantare sa citsc’productia’ si a devenit o zi mai senina.In rest baiu-i cat casa!

 5. #5

  Guys, ati pus vorbele in gura cui trebuie? Cred ca trebuie sa mutati bula in dreptul lui Ontanu. Buna gluma!

 6. #6

  Felicitări! Fain-scurt şi la obiect

 7. #7

  Da, Razvan, asa e. Au pus bula in gura celuilalt…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt